65 Yaş ve Üzerine Müjdeli Haber! PTT’den Yardım Müjdesi

65 Yaş ve Üzerine Müjdeli Haber! PTT’den Yardım Müjdesi

Sosyal devlet kapsamında yardıma muhtaç herkese devlet tarafından yardım eli uzatılmaktadır. Gıda, konut, sağlık ihtiyaçları yine bu kapsamda değerlendirilmektedir. Bunların bir yenisi de yaşlılara ödenecek olan 672 TL tutarındaki ödeme olacağı gelen haberler arasında. Şartları sağlayan tüm yaşlılara bu ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
65 Yaş ve Üzerine Müjdeli Haber! PTT’den Yardım Müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşlılar İçin Şartlar Belirlendi

65 yaşını doldurmuş kişiler bu yardımdan yararlanabilecek. Ancak tek kriter yaş olarak belirlenmemiş. Sosyal güvenlik kuruluşundan başka yardımlar alınıyorsa 672 TL tutarındaki bu yardıma başvuruda bulunulmaması gerekiyor. Başvurular kişilerin ikametgahının bulunduğu kaymakamlık üzerinden yapılabilecek. En doğru başvuru yeri ise yine ikametgah sınırları içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak belirtilmektedir. Başvurular tamamlandıktan sonra yaklaşık 1 ay içinde sonuçların ilan edilmesi bekleniyor. Emekliler bu kapsamın dışında tutulmaktadır. Yardımın alınabilmesi için hiçbir yerden yardım, maaş alınmaması gerekiyor.

Fakirlik maaşı içinse kişinin annesi ve babası hayatta olmamalıdır. Ayrıca bu kapsama %40 ve üzeri engelli vatandaşlar, sosyal güvenceye sahip olmayanlar ve kanunla bakım altına alınmayan kişiler de dahildir. Kira gibi gelir getiren taşınmazın varlığı bu maaşın alımına engeldir. Bu maaşın tutarı verilecek muhtaç aylığını geçiyor ise engeldir. Tutarı aşmıyorsa yine bu maaşı alacak kişiler arasına dahil edilebilir. Devlet çeşitli başlıkla altında vatandaşa yardım etmeye devam ediyor. Barınma yardımı, gıda yardımı, kömür yardımı en bilinen yardımlar arasında. Bunlara ek olarak çocuklu ailelere çeşitli kıstaslar ölçütünde de yardımlar yapılmaktadır. Yardımlara yapılan başvurular değerlendirilirken kişisel olarak değil aile olarak değerlendirme yapılmaktadır. Aynı aile içinde çoklu başvuruya gerek yoktur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP