DOLAR

32,4802

-0.04%
EURO

34,7644

-0.65%
ALTIN(gr)

2.438,54

0,11%
BİST 100

%
Bankalardan Emekliler İçin İnanılmaz Büyük Bir Hamle Geldi

Bankalardan Emekliler İçin İnanılmaz Büyük Bir Hamle Geldi

ABONE OL
17 Şubat 2023 22:23
Bankalardan Emekliler İçin İnanılmaz Büyük Bir Hamle Geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler bankalardan ödeme alabilmek için tüm kampanyaları takip etmeye devam ediyor. Ancak süreç uzadıkça uzuyor. İşte detaylar… Yapılan açıklamalara göre bankalar ödem yapma konusunda birçok yenilik yapmaya karar verdi. Verilen karar çerçevesinde emeklere yüklü miktarda ve periyodik olarak ödeme yapılmasına karara verdi. Bu durum emeklileri maddi olarak daha fazla zorlamaya başladı. Alınan emekli maaşları bankalardan kredi almaya yeterli gibi gözükmüyor. Emekliler ya maaş engeline takılıyor ya da kredi sicil notları oldukça düşük. Durum böyle olunca kredi alma ve kredi kartı sahibi olmak emekliler için ciddi bir sıkıntı halini aldı. Bankalar bu durumu çözüme kavuşturarak vatandaşların daha rahat ödem alamsı için çalışmaya başladı.

İşlemleri Online Tercih Edin

Buna göre emekli kişi maaşını ilgili kamu bankasına ve duyurusu yapılacak olan özel bankalara getirdiğinde maaşına oranla bir promosyon alacak. En düşük promosyon ödemesi 3000 TL olarak hesaplanırken en yüksek promosyon ödemesi 7500 TL olarak kayıtlara geçti. Emekliler maaşlarını getirdikten sonra bankalarla 2.5 yıllık bir taahhütname imzalayacak. İmzalanacak taahhütnamenin süresi bittikten sonra vatandaşa işlemi devam ettirip ettirmemek konusunda seçenek sunulacak. Sunulan seçeneğe hala devam eden müşterilere tekrar ödem yapılması planlanıyor.

Ödemelerde maaşa veya kredi sicil notuna bakılmayacağı gibi bankaların fırsatlarında yararlanma imkanı da sunulacak. Banka müşterileri hangi haklardan yararlanıyorsa bu vatandaşların da aynı haklardan yararlanması bekleniyor. Başvuruların kısa zamanda başlaması beklenirken vatandaşların ilmeleri mümkün mertebe online şekilde yapması isteniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP