DOLAR

32,5640

0.22%
EURO

34,9830

-0.07%
ALTIN(gr)

2.437,23

0,06%
BİST 100

%
Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Olanların Yapılandırma Süreci Sona Eriyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Olanların Yapılandırma Süreci Sona Eriyor

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Olanların Yapılandırma Süreci Sona Eriyor

Genel Sağlık Sigortası (GSS) testi yaptırmadığı için bocu bulunan vatandaşların bu borçlarını yapılandırmaları için süreç sona eriyor. Daha önce gelir testi yaptırmayan vatandaşların borçlarını yapılandırmaları veya sildirmeleri için son tarih ise 30 Kasım.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Olanların Yapılandırma Süreci Sona Eriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında alınan ve sigortalı olarak çalışmayan vatandaşların borçları için gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Bu durumda olan milyonlarca vatandaşın Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu birikmişti.

Bu konuda hükümet tarafından yapılan düzenleme kapsamında 30 Kasım tarihine kadar gelir testi yaptıran vatandaşların GSS prim borçlarının tamamı yada bir kısmı silinecek.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN’DEN UYARI GELDİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Genel Sağlık Sigortası (GSS) testi için yapmış olduğu açıklamasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Vatandaşların 30 Kasım’a kadar süre dolmadan gelir testi yaptırmalarını önereb Bendevi Palandöken konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

“Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız, ne kadar prim ödeyeceklerini belirlemek için 30 Kasım’a kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmayı unutmamalı. Özellikle torba yasa ile genel sağlık sigortası prim borcunu yapılandıranların gelir testine başvurması gerekli. Bu önemli testi yaptırmak için kalan sayılı günleri gençlerimiz iyi değerlendirmeli ve zamanlarını boşa harcamamalılar.”

Gelir Testi Nerede Yaptırılır?

GSS prim borçları için gelir testi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından yapılmakta. İkametinizin bulunduğu ilçedeki en yakın vakfa giderek gelir testinizi yaptırabilirsiniz.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP