DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Toplu Ödeme Yapılmasına Karar Verildi Vatandaş Hepten Rahatlayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Toplu Ödeme Yapılmasına Karar Verildi Vatandaş Hepten Rahatlayacak

Toplu Ödeme Yapılmasına Karar Verildi Vatandaş Hepten Rahatlayacak

Devlet kira, gıda, yakacak gibi kalemler için ayrı ayrı ödem yapmak yerine yeni bir yöntem uygulayacak. Buna göre 1000 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Toplu Ödeme Yapılmasına Karar Verildi Vatandaş Hepten Rahatlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandeminin başından bu yana vatandaşa değişik kalemlerde ödemeler yapılıyor. Bu ödemelerin başında gıda, giyecek ve önemli faturalar geliyor. Ancak ayrı ayrı yapılan ödemeler kimi zaman düzensizliğe yol açıyor. Kimi vatandaşlar başvuruları kaçırırken kimi vatandaşlar hangi sayfadan işlem yapacağını kestiremediğinden işlemleri gerçekleştiremiyor. Devlet bu alandaki sıkıntıları far ettiğinden bu defa toplu ödeme vermeye karar verdi. Toplu ödeme sayesinde vatandaş fazla beklemeden tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 1000 TL olarak planlanan ödemenin kapsamına temel ihtiyaçlar giriyor. Yakacak, gıda ve kira destek ödemelerini kapsayan 1000 TL’lik ödeme şimdilik periyodik olarak yapılmayacak. Tek seferlik yapılacak ödemenin akıbetini pandeminin seyri belirleyecek.

Temel Giderler İşleme Alındı

E Devletten yapılacak başvuru için kesin tarih ilerleyen zamanlarda açıklanmış olacak. E Devlette sosyal destek ödemeleri yazarak site içi arama yapmanız mümkün olacak. Bu ödemeden yararlanmanız için eve giren gelir belirleyici olacak. Asgari ücretin üçte biri kişi başı gelir oluşturuyorsa o zaman bu ödeme için başvuru yapılabilir. Buna ek olarak devletten fazla miktarda ödeme ve maaş alan vatandaşlar sistemden tespit edilip yaptıkları başvurular iptal edilebilecek. Haneye giren gelir kişi başı 700 TL’yi geçmemek zorunda. Başvuruları onaylana vatandaşlar PTT aracılığı ile 1000 TL’lik destek ödemesini alabilirler. Sadece kimlik kartıyla PTT şubelerine gitmek yeterli olacak. Önceki dönemlerde olduğu gibi gereksiz kağıt evrak ayarlama derdi bu dönem mevcut değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP