Evlenmek isteyenlere devlet 24 maaşlık çeyiz yardımı yapıyor

Evlenmek isteyenlere devlet 24 maaşlık çeyiz yardımı yapıyor

Mevzuata göre Türkiye'de dünya evine girecek olan kızlara, 24 maaşlık çeyiz yardımı yapılırken,  diğer taraftan evlenme niyetiyle hesap açacak olan kişilere de devlet destek sunacak. Sosyal Güvenlik Kanunlarına göre dünya evine girecek olan veya evlilik hazırlıkları yapan gençlere çok önemli destekler verilecek. Genel adı ile çeyiz desteği olarak da adlandırılan bu destekleri ikiye ayırmak mümkündür. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Evlenmek isteyenlere devlet 24 maaşlık çeyiz yardımı yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika gelişmesine göre, evlilik hazırlıkları yapan gençlere devlet çok önemli yardımlarda bulunacak. Çeyiz desteği adı altındaki bu destekleri ikiye ayırmak da mümkündür. İlkinde babasını kaybetmiş olan kız çocukları evlenirken, kendilerine ödenecek olan bir devlet desteği mevcut. 24 aylık bu desteklerin ödemesi ise peşin yapılıyor. İkincisi ise hemen herkesin faydalanabileceği bir çeyiz hesabı desteği uygulaması mevcut. Ödemeler açısından bankalardan hesap açılması gerekiyor.

Mevzuata göre Türkiye’de dünya evine girecek olan kızlara, 24 maaşlık çeyiz yardımı yapılırken,  diğer taraftan evlenme niyetiyle hesap açacak olan kişilere de devlet destek sunacak. Sosyal Güvenlik Kanunlarına göre dünya evine girecek olan veya evlilik hazırlıkları yapan gençlere çok önemli destekler verilecek. Genel adı ile çeyiz desteği olarak da adlandırılan bu destekleri ikiye ayırmak mümkündür. İşte detaylar…

  • Haberin başında da belirtildiği gibi evlenmek isteyen kişilere devletin yapacağı yardımlar, iki başlık altında inceleniyordu. Birinci etapta babasını kaybetmiş olan kız çocukları, dünya evine girerken, kendilerine ödenecek olan 24 maaş tutarındaki destek paketi mevcut. Burada yetim maaşı almak gibi bir durum söz konusudur.

  • İkinci başlık altında ise hemen herkesin yararlanabileceği bir çeyiz hesabı desteği uygulaması mevcuttur. Bura, bankalara açılacak bir hesap üzerinden devletin ödeme yapması söz konusudur.

Ödemeler İse Peşin Yapılıyor

Babası hayatını kaybetmiş ve yetim maaşı almakta olan kız çocuklarının faydalandığı bir destek çeşidi olarak uygulanıyor. Burada Babasından yetim maaşı almakta olan kız çocukları, dünya evine girdikten sonra SGK’ya müracaat ettikleri zaman kendilerine almış oldukları maaşın 24 katı kadar bir ödeme gerçekleştiriliyor. Örnek verilecekse 2000 TL bir yetim maaşı alan bir kız çocuğuna 48 bin TL’lik bir çeyiz yardımı ödemesi yapılıyor. Bu para, 2 senelik maaşın peşin ödemesi biçiminde uygulanıyor. Evlilik, iki seneden önce biterse maaşın tekrardan bağlanması açısından 24 ay beklemek gerekir. Burada destek, yalnızca kız çocuklarına yapılırken kesinlikle başvuru yapılması gerekiyor.

Evlilik Akdinin Üzerinden 5 Sene Geçmeden Başvuru Yapmak Gerekir

Evliliğin üzerinden 5 sene geçmeden başvurmak gerekecektir. Beş sene geçtikten sonra bu hak kayboluyor. Diğer taraftan, bu ödeme Yalnızca bir defa yapılıyor. İkinci bir evlilik meydana geldiğinde yeniden çeyiz parası ödemesi yapılmıyor.

Bu Yardımlardan Faydalanmak İçin 27 Yaşından Önce Evlenmek Gerekir

Ödemeler için bir bölümü babasını kaybetmiş ve yetim aylığı almakta olan kız çocuklarını bağlıyordu. İkinci evlilik durumunda ise çeyiz hesabı ile gerçekleşiyor. Bankada açılmış olan çeyiz hesabına 3 ila 5 yıl birikim yapıldıktan sonra 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapan kişiler, devlet katkılarından faydalanabiliyor.

Bahsi geçen koşullar yerine getirildikten sonra vatandaşların, evlenecekleri zaman devletin kendilerine verecekleri çeyiz parası adı altında geçen bu yardımlardan faydalanmaları mümkündür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP