DOLAR

32,5845

0.11%
EURO

35,0321

0.46%
ALTIN(gr)

2.426,60

0,16%
BİST 100

%
Erinç Sağkan Kim, Nereli, Evli Mi, Kaç Yaşında?    

Erinç Sağkan Kim, Nereli, Evli Mi, Kaç Yaşında?   

Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde mevcut Başkan Metin Feyzioğlu'nun rakibi olacağı konuşulan Erinç Sağkan kimdir?  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Erinç Sağkan Kim, Nereli, Evli Mi, Kaç Yaşında?    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Barolar Birliği başkanlık seçimlerine az kaldı. Seçim yaklaştıkça adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Türkiye Barolar Birliği başkanlığına- yani Metin Feyzioğlu’na rakip olarak- adaylığını açıklayan ilk isim, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu.

Erinç Sağkan, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu söyledi. Erinç Sağkan’ın aday olmadan önce Eskişehir’de bazı baro başkanlarının bir araya gelip ortak aday gösterme kararı aldıkları öğrenildi. 

 Erinç Sağkan Kim, Nereli, Kaç Yaşında Evli mi?

 Aslen Gümüşhane Şiran’lı Erinç Sağkan, 24 Nisan 1978 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğreniminden sonra ise Ankara Üniversitesi hukuk fakültesindeki eğitimini tamamlamıştır. Ankara barosunun değişik merkez ve kurullarında faaliyet gösterdikten sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara barosu yönetim kurulu üyeliği görevi başta olmak üzere 2014 ile 2016 seneleri arasında Ankara barosu genel sekreterliği ve 2016 senesine gelindiğinde ise Ankara barosu başkan yardımcılığı yaptı. Daha sonrasında ise Ankara baro başkanlığına adaylığını koyan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en çok oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı olarak giriş yapan Erinç Sağkan, 7227 oy alarak baronun yeni başkanı seçilmişti. Rakipleri ise; baroda birlik ve milliyetçi avukatlar grubu adayı Gençer Özdemir 2283 almıştı, özgürlükçü çağdaş avukatlar grubu adayı Murat Kemal Gürbüz ise 1256 oy almıştı. 

 Erinç Sağkan TBB Başkanlığı Adaylığı İle İlgili Şunları Söyledi:

 “Türkiye Barolar Birliği genel kurulunda birlik başkanlığına adaylığımı, bütün kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm. Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı 3’lüsünden soyutlamaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; bütün baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğini ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız. “Dedi.

 Türkiye Barolar Birliği Seçimleri Ne Zaman Yapılacak? 

 Türkiye Barolar Birliği seçimleri, 4-5 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP