DOLAR

32,3277

0.23%
EURO

35,1188

-0.05%
ALTIN(gr)

2.301,70

1,08%
BİST 100

%
530 Bin Kişiye Müjde, Kadroya Geçecekler!

530 Bin Kişiye Müjde, Kadroya Geçecekler!

Son zamanlarda arama motorlarında sözleşmeli memurlara kadro verilecek mi? Sorusu sıklıkla soruluyor. Daha önce de 4C kadrosunda bulunan personeller, 4B statüsüne geçirilmiş ve kadroya alınmıştı. Şimdi ise gözler artık 4B statüsüne çevrildi ve 4A’ya ne zaman alınacakları merak edilmeye başlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
530 Bin Kişiye Müjde, Kadroya Geçecekler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

530 bin memur vatandaşın faydalanacağı bu husus ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor ve 4B sözleşmeli personele kadro son dakika 2021 sorgulaması sıklıkla yapılıyor. 3600 ek gösterge çalışmalarının başlamasıyla beraber sözleşmeli personel, ne zaman kadroya geçecek? Sorusu yerini merak etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma bakanına talimat vermesinden sonra 530 bin sözleşmeli personelin yüzü güldü ve 3600 ek gösterge çalışmalarından kimlerin faydalanacağı, kadronun ne zaman verileceği ile alakalı bütün veriler merak konusu olmaya başladı. İşte ayrıntılar ve çok daha fazlası haberimizin devamında…

Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde memurların 3600 ek gösterge zamları ile beraber devlet kurumlarında sözleşmeli statüde çalışan personelin de problemleri de dile getirilmişti. Toplu sözleşme hükümlerinde de yer alan bu hususta çalışma yapılacağı ve 2022 senesinin sonunda tamamlanacağı da dile getirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur-sen yöneticilerini kabul etmişti ve o esnada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e sözleşmeli personellerin kadro problemlerinin çözümü ile alakalı talimat vermişti.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Personel Ve Prensipler Genel Müdürlüğü yöneticilerinin gayretleri sonucunda çalışmaların tamamlanmasından itibaren taslak TBMM’ye sunulacak.

 Sözleşmelilerin Kadroya Geçmesi Kapsamı Nasıl Olacak?

Sözleşmeli memurların statülerinin değişmesi ile dahası kadroya alınmaları ile alakalı çalışmaların kapsamı da yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Bu hususta ilk ipucu ise toplu sözleşmede zaten verilmişti. Resmi gazetede ilan edilen toplu sözleşme metni ile alakalı tebliğin 52’nci maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle, sözleşmeli memur mevzuatında güncelleme yapılması suretiyle sözleşmeli memurların statülerinin tekrardan belirlenmesine yönelik çalışma, yetkili Konfederasyon katkıları ve katılımıyla 2022 senesi içerisinde tamamlanacaktır.” ifadesi yer almıştı.

 Bu bağlamda yürütülecek olan çalışmalarda şu hususların öncelikli olarak masaya yatırılması bekleniyor: Kamuda çalışan ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 4B maddesine göre faaliyet göstermekte olan bütün sözleşmeli personelin kadroya alınması ile alakalı çalışma yapılacak.

  • Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli öğretmenler başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nda çalışan sözleşmeli sağlık personelleri de kadroya alınacak. 
  • Kadro düzenlemelerine 5393 sayılı kanunun 49. maddesi gereğince yerel yönetimlerde (Belediyelerde) çalışmakta olan personel de dahil edilecek. 
  • Kadro ile beraber tayin, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi haklarda tanınmış olacak.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP