‘Söz Veriyorum’ Diyen Çalışma Bakanı Bilgin, Asgari Ücretlileri Memnun Edecek Mi?

‘Söz Veriyorum’ Diyen Çalışma Bakanı Bilgin, Asgari Ücretlileri Memnun Edecek Mi?

2022 senesinde gerçekleştirilecek asgari ücret zammına yönelik bir açıklama gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''asgari ücretle çalışan insanlarımızı gülümsetecek bir rakama ulaşacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Burada söz veriyorum. "Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
‘Söz Veriyorum’ Diyen Çalışma Bakanı Bilgin, Asgari Ücretlileri Memnun Edecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşın merak içerisinde beklemiş oldukları asgari ücret görüşmeleri açısından geri sayım maratonu başladı. Asgari ücret tespit komisyonu, önümüzdeki aralık ayının ilk haftasında toplanacak ve toplamda 4 defa bir araya gelecek olan komisyon, aralık ayının son haftasında ise 2022 senesi içerisinde geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Milyonlarca vatandaşın heyecan ve merakla beklemeleri devam ederken, gerçekleştirilecek zam oranına yönelik açıklamalar da  üst üste gelmeye başladı.

Bakan Bilgin : Biz Emeğin Bakanlığıyız

 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez müessese Müdürlüğü asma Dilaver işletmesinde maden işçileri ile buluşan Çalışma Bakanlığı Vedat Bilgin:

“Biz emeğin bakanlığıyız, dolayısıyla sizlerin emeklerini korumak ve geliştirmek bizim en kritik ve birincil hedefimiz”

şeklinde açıklamada bulundu.

 Asgari Ücretlileri Sevindirecek Bir Rakama Ulaşacağız

 Son 20 sene içerisinde Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde atmış olduğu adımlar ile iktisadın nasıl da yeşerdiğine şahit olunduğuna işaret eden bakan Bilgin,

“Geleceğe dair hiçbir endişemiz yok, önemli olan bugün önümüze çıkmakta olan problemleri çözerek önümüze bakmaya devam etmektir. Bu hususta da önümüzde durmakta olan ilk problem asgari ücret konusudur. Asgari ücrette hiç kimsenin şüphesi olmasın. Emeği koruyan, enflasyona ezdirmeyen, insanımızın başını her alanda dik tutacak bir asgari ücret rakamında işveren ve işçi sendikalarımızla bir araya gelerek insanlarımızı gülümsetecek bir rakama ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Burada söz veriyorum.”

Dedi.

 Hükümet tarafını temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işveren konfederasyonu başkanı ile temsilcileri, işçi konfederasyonları başkanı ile temsilcileri bir araya gelecek ve önümüzdeki aralık ayının ilk haftasından itibaren 2022 senesi içerisinde asgari ücrete uygulanacak zam oranının kadar olması gerektiği ile ilgili toplantılar yapacak. 4 defa kameraların karşısına çıkan üçlü grup, ne kadar teklif edildiğini ve hangi rakamların ret edildiğini dile getirecekler. En sonunda ise nihai kararı aralık ayının sonunda yine aynı şekilde üçlü grup, kameraların karşısına geçerek asgari ücrete (2022 senesi için) ne kadar  zam yapılacağını hep birlikte kamuoyuna ilan edecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP