Erdoğan Net Konuştu: Dar Gelirlilerin Yükünü Hafifleteceğiz   

Erdoğan Net Konuştu: Dar Gelirlilerin Yükünü Hafifleteceğiz  

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı ile alakalı bilgiler verdi. Erdoğan, dar gelirli vatandaşların üzerindeki yükü hafifleteceklerini söyledi. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Erdoğan Net Konuştu: Dar Gelirlilerin Yükünü Hafifleteceğiz   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son günlerin en çok merak edilen hususların başında gelen asgari ücrete zam oranları ile ilgili konuştu.

 Dar Gelirli Vatandaşların Yükünü Hafifleteceğiz 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek amacıyla azami çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de bu perspektifte değerlendirerek ilerleyeceğiz. Dar gelirli vatandaşların üzerindeki yükü hafifleteceğiz. 2022 ve 2023’ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, geride bırakabilirsek önümüzdeki hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor.”

Dedi. 

 Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin De Asgari Ücret Mesajı Vermişti 

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise memur-sen büyük Türkiye buluşmasında çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin,

“Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyon çıkmasıdır.”

Dedi.

 Erdoğan, Daha Önce ‘Kardeşlerimizi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz’ Demişti

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha öncesinde de asgari ücrete yönelik çeşitli açıklamalarda bulunmuştu, 

“Ülkemizin imkanları genişledikçe, emeklilerimiz gibi memurlarımızın da bundan istifade etmesini sağlıyoruz. Hamd olsun, bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz “

Demişti. 

 Aralık ayından itibaren hükümet ile işveren sendikaları ve işçi sendikaları arasında başta asgari ücrete zam oranları olmak üzere pek çok konu masaya yatırılacak. Diğer taraftan 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalara başlanacak. 2022 senesi içerisinde işçiler, memurlar, emekliler, sosyal yardıma muhtaç vatandaşlar zamlı bir şekilde maaşlarını ve ücretlerini alacak. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP