DOLAR

32,5812

0.12%
EURO

35,0191

0.45%
ALTIN(gr)

2.424,51

0,07%
BİST 100

%
Gözler Merkez Bankası’na Çevrilmişken, Uzman İsimden Faiz Tahmini Geldi! 
  • Finans 365
  • Gündem
  • Gözler Merkez Bankası’na Çevrilmişken, Uzman İsimden Faiz Tahmini Geldi! 

Gözler Merkez Bankası’na Çevrilmişken, Uzman İsimden Faiz Tahmini Geldi! 

Piyasalar, merak içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulunun vereceği faiz kararını beklerken, Sefer Şener ise Merkez Bankası'nın kamuoyu ile paylaşacağı faiz kararı ile alakalı yeni bir tahmin yürüttü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Gözler Merkez Bankası’na Çevrilmişken, Uzman İsimden Faiz Tahmini Geldi! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şener, 

” Tüm bu açıklamalardan biz görüyoruz ki 150 baz puan indirim fiyatlamaktadır. Sabit bırakılması durumunda ilk önce geri çekilme yaşanacaktır. Ancak bunun mümkün olması için metinden nelere yer verildiğine bakmamız gerekiyor. Metinde de radikal çözüm önerileri sunuluyorsa kur aşağı yönde çekilir.”

 Dedi.

 Ekonomi Dünyası başta olmak üzere yatırımcılar, vatandaşlar; Bugün Merkez Bankası‘nın kamuoyu ile paylaşacağı faiz kararını merak içerisinde bekliyor. Alınacak kritik karar öncesinde çeşitli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. sefer Şener, konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 Kritik Tahmin : 150 Baz Puan İndirimi 

 Şu ana kadar 100 faiz indirimi yapılması tahminleri yürütülüyor. Kurdaki fiyat dalgalanması bu nedenden dolayı yaşanıyor. Tabii burada bütün ihtimalleri değerlendirmek gerekir. Artıracak ki çok düşük bir ihtimaldir bu. Ya da sabit bırakacak veya 150 baz puana kadar düşmüş yapacak. Tüm bu olasılıklar zaman içerisinde dün yapılan açıklamalara göre Merkez Bankası’nın bugünkü açıklamasında sabit tutma ihtimali de mevcut. Fakat bu bir sürpriz olabilir. Sayın cumhurbaşkanı hükümetin kararını çok net bir şekilde açıkladı. Biz üreticiyi, sanayiciyi faize ezdirmeyeceğiz biçiminde konuşuyor. Hükümetin tavrı bu kadar net bir şekilde kendini gösteriyorken, Merkez Bankası koordineli bir şekilde çalışacak ve faiz indirimi ya da en kötü faizin sabit tutulması kararını verecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP