TÜRK-İŞ, Asgari Ücretin O Rakamda Olmasını Mı Kabul Edecek?

TÜRK-İŞ, Asgari Ücretin O Rakamda Olmasını Mı Kabul Edecek?

Türk-iş’in haftaya başlayacak asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarında masaya koyacağı teklif şimdiden belli oldu. Konfederasyon, bekar bir asgari ücretle çalışan vatandaşın aylık yaşam maliyetinin 3903 TL olarak hesaplandığını açıkladı. TÜRK-İŞ yönetimi ise şimdilik rakam telaffuz etmese dahi masada bu hesaba dikkat çekilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
TÜRK-İŞ, Asgari Ücretin O Rakamda Olmasını Mı Kabul Edecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika bir haberine göre asgari ücretin 7 milyon çalışanı yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Atalay, Türkiye’nin en büyük toplu pazarlığı bu. 35 ile 40 milyonu yakından ilgilendiriyor. Geçmiş zamanlarda bu rakam belirleme ücret iyi, şu anda ise ne yazık ki bu rakam geçim ücreti oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir buçuk aydır görüştüklerini dile getiren Atalay, şunları söyledi:

“Onlar bizim düşüncelerimizi Sayın cumhurbaşkanına aktarıyorlar. Rakamı hükümetten, işverenden bekliyorum. Bizim Bununla ilgili düşüncemiz, veriler ortada. Duracağımız Yer ortada. Hükümetin açıkladığı enflasyon %21-%22 fakat insanlar pazara, bakkala ve markete gittiği zaman malı daha pahalıya alıyor. Farklı rakamlar var ortada. Bizim dışımızdaki sendikalardan biri 5 bin TL diyor. 7 bin TL diyen de var. Bunları söylemek kolay. Türk-İş olarak yıllardır Buna dikkat ediyoruz.”

 Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Atalay tespit Komisyonu yapısını da eleştirdi ve:

“Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu masada, hükümet masada. Dün de bugün de itiraz ediyorum. Hükümet ile işveren beraber olduğu zaman istediği asgari ücreti çıkarıyor bu ülkede”

Dedi.

 Atalay, 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek asgari ücret tespit komisyonunda işçi tarafını temsilen katılan Türk-iş’in kendi yaptığı araştırmaya dikkat çekerek artış talebinde bulunuyor. Konfederasyon kasım ayı içerisinde bekar Bir çalışanın aylık yaşam maliyetinin 3903 TL olarak hesapladı. Türk-İş’in hesaplamış olduğu rakam ile mevcut asgari ücret arasında 1078 TL fark var. Görüşmelerde işçi tarafının 3903 TL’yi gündeme getirilmesi öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP