Kışın Sinsi Hastalığı Göz Korkuttu

Kışın Sinsi Hastalığı Göz Korkuttu

Son günlerde oldukça artan süper grip hem covid hem de soğuk algınlığı hastalıklarının pik yaptığı bugünlerde vatandaşları korkutuyor. Peki, süper gribin belirtileri nelerdir? Süper gribin diğer soğuk algınlığı hastalıklarından farklılıkları nelerdir? Bugün yazımızda Cardiff University SAM eski direktörü Prof. Dr. Eccles’in verdiği bilgilerle bu soruları yanıtlayacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Kışın Sinsi Hastalığı Göz Korkuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Grip Nedir?

Son haftalarda giderek artış gösteren bu rahatsızlık soğuk algınlığı grubunun içerisinde yer alan ve şiddetli gribe benzeyen belirtilerle kendisini gösteren bir hastalık. Genelde süper gribe yakalanan pek çok kişi COVID-19 virüsünü kaptığı korkusuyla PCR testi yaptırıyor. Ancak sonuçla negatif çıkıyor. Bu rahatsızlığı geçiren vatandaşlar hastalığın ağır seyrettiğini ve yataktan çıkamayacak duruma geldiklerini dile getiriyor.

Süper Grip Belirtileri Nelerdir?

Genel olarak süper grip belirtileri hem covid hem de grip semptomları ile benzerlik gösterir nitelikte:

  • Tat ve koku kaybı
  • Göğüs enfeksiyonu
  • Boğaz ağrısı
  • Sinüs enfeksiyonu
  • Yorgunluk
  • Öksürük

Süper Grip Neden Ortaya Çıktı?

Soğuk Algınlığı Merkezi’nin eski direktörü Prof. Dr. Eccles, bu hastalığın ortaya çıkmasında karantina koşullarının etkisine değindi. COVID-19 ile birlikte girilen karantina sürecinin bu virüslere karşı bağışıklığımızın azalmasına yol açtığı dile getirdi. Karantina öncesi süper grip hastalığı ve diğer soğuk algınlığına yol açan virüslere her gün maruz kalıyorduk. Ancak karantinanın ardından vücut bu virüse karşı çok daha sert tepki vermeye başladı.

Bağışıklık Borcu Belirtileri Şiddetlendiriyor

Eccles, bu durumu antrenman yapmayan koşuculara benzetti. Karantina sürecinde vücut bu virüslere maruz kalmadığından RSV virüsü ile karşılaşan vücudun çok daha şiddetli semptomlar gösterdiğini söyledi. Bağışıklık borcu ismiyle bilinen bu durum normal seviyede bakteri ve virüse maruz kalmayan kişilerin daha sonra virüs ile karşılaştığında enfeksiyondaki artış durumunu ifade ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP