DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yarın PTTye giden parasını kapıyor! Ödemeler hesaba aktif edildi! Başvuran saniyesinde parayı çekecek!
  • Finans 365
  • Finans
  • Yarın PTTye giden parasını kapıyor! Ödemeler hesaba aktif edildi! Başvuran saniyesinde parayı çekecek!

Yarın PTTye giden parasını kapıyor! Ödemeler hesaba aktif edildi! Başvuran saniyesinde parayı çekecek!

ABONE OL
27 Ekim 2022 17:12
Yarın PTTye giden parasını kapıyor! Ödemeler hesaba aktif edildi! Başvuran saniyesinde parayı çekecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuran saniyesinde parayı çekecek! Yarın PTTye giden parasını kapıyor! Ödemeler hesaba aktif edildi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli aileler için sosyal yardım hizmeti vermektedir. Dar gelirli olduğunu kanıtlayan ve PTT şubesine başvuran vatandaşlar parasını bekletilmeden alacaktır. Devlet yardımları PTT üzerinden vatandaşlarına ulaştırmayı tercih etmektedir. Özellikle sosyal güvencesi olmayan bireyler hiçbir engel olmaksızın yardım almaya hak kazanırlar.

Yardım verilen kesimlerden bir tanesi de eşi vefat etmiş olan kadınlardır. Yine gıda yardımı da yapılan destek ödemelerinden bir tanesidir. Bu yardım da yine dar gelirli vatandaşlara verilmektedir. Devlet desteği almak için öncelikli vatandaşlar vardır ki bunlardan bir tanesi ailesini kaybetmiş çocuklardır. Yine yardıma muhtaç görülen diğer bir kesim de sosyal güvencesi olmayan vatandaşlardır. Bütün bu şartlara uygun olan aileler kendileri için tanımlanmış olan destek ödemelerini almak için hemen PTT’ye gidebilirler. Böylece ihtiyaçlarını giderecek yardımı almış olurlar.

Para Desteği Çeşitleri

Devlet milyonlarca vatandaşa parasal yardım desteği sağlamaktadır. Bunlardan bir tanesi fatura ödeme yardımıdır. Bu yardım dar gelirli ailelere sağlanmaktadır. Diğer bir yardım ise eğitim yardımıdır. Özellikle anne babası vefat etmiş çocuklara sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra anne babasının sosyal güvencesi olmayan çocuklara da verilir. En büyük devlet desteği maaş şeklinde olup 2 ayda bir verilmektedir. Bu destek eşi vefat etmiş çalışmayan kadınlara verilmektedir. Yine maaş şeklinde olan diğer bir yardım ise herhangi bir işte çalışamayan çalışma engeli olan bireylere verilen işsizlik maaşıdır. Bu maaş da çalışamayan vatandaşları rahatlatmak için verilmektedir.

Destek Başvurusu

Bahsetmiş olduğumuz tüm bu desteklerin başvuruları PTT üzerinden ya da e devlet üzerinden yapılmaktadır. PTT üzerinden yapılan başvurular hemen değerlendirilir ve karşılığı anında verilir. E devlet üzerinden yapılan başvurularda ise başvuru yaparken banka hesabı verilir. Başvuru değerlendirildikten sonra şartları taşıyan vatandaşların hesabına ücret geçer. Bahsettiğimiz yardımları alma şartlarını taşıyan bireyler vakit kaybetmeden PTT şubesine gitmeli ve başvuru yapmalıdır. Şubeye gitmek istemeyen bireyler de e devletin resmî sitesinden kendi isimleri işe giriş yapıp başvuruda bulunabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP