DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Memurlar ve emekliler göbek atıyor! O tarihte iki kere enflasyon farkı ödenecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Memurlar ve emekliler göbek atıyor! O tarihte iki kere enflasyon farkı ödenecek

Memurlar ve emekliler göbek atıyor! O tarihte iki kere enflasyon farkı ödenecek

ABONE OL
1 Kasım 2022 08:26
Memurlar ve emekliler göbek atıyor! O tarihte iki kere enflasyon farkı ödenecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

O tarihte iki kere enflasyon farkı ödenecek… Memurlar ve emekliler göbek atıyor! Birçok uzman konu hakkında net konuşmamayı seçiyordu fakat geçtiğimiz günlerde orta vadeli programın açıklanmasının ardından tahminler daha da belirginleşmeye başladı. Enflasyon oranının yüzde 65 olarak açıklanması nedeniyle uzmanlar yüzde 15 dolaylarında bir zam geleceğini ön görmeye başladılar. Bu rakam çalışanları mutlu edecek mi sorusunun cevabı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

2 Kere Enflasyon Farkı Ödenecek

Ne kadar zam yapılacağı konusunda enflasyon farkı üzerinden bir değerlendirme yapıldığından dolayı bir komisyon öncelikle toplanıp oranlara karar veriyor. Daha sonra bu rakamlar halka duyurulmadan önce sendikalara ve toplum kuruluşlarına zam oranları gönderilip konu ile ilgili bu kurumların düşünceleri alınıyor.

Daha sonra kurumlardan gelen dönütlere göre bir revizyon yapılıyor ve hakla duyuruluyor. Yapılacak olan zammın ne kadar olacağına ise tamamen içinde bulunan dönemin şartlarına göre karar veriliyor. Geçtiğimiz sene önce yüzde 2 daha sonra yüzde 5’lik bir iyileştirme zammı yapılmıştı. İçinde bulunduğumuz döneme bakarsak bu sene rakamların daha da yükseleceği ve emekli ve memurların daha yüksek maaşlar alacağı düşünülüyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP