DOLAR

32,2427

0.18%
EURO

34,9986

0.42%
ALTIN(gr)

2.420,04

0,44%
BİST 100

%
3 Kasım enflasyon verileri açıklandı! Emekliye memura yüzde 85,51 zam geldi! Böylesi daha önce olmadı
  • Finans 365
  • Finans
  • 3 Kasım enflasyon verileri açıklandı! Emekliye memura yüzde 85,51 zam geldi! Böylesi daha önce olmadı

3 Kasım enflasyon verileri açıklandı! Emekliye memura yüzde 85,51 zam geldi! Böylesi daha önce olmadı

ABONE OL
3 Kasım 2022 10:06
3 Kasım enflasyon verileri açıklandı! Emekliye memura yüzde 85,51 zam geldi! Böylesi daha önce olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliye memura yüzde 85,51 zam geldi! Böylesi daha önce olmadı… 3 Kasım enflasyon verileri açıklandı! Sene başından beri hızla yükselen enflasyon rakamlarının sonuçları gündelik yaşama yansıyınca memur ve emekli maaşlarında yeni bir düzenlemeye gidildi. Bilindiği gibi senenin ilk altı ayında enflasyon farkına göre memur ve emekli maaşları artmıştı. Çalışan memurlar tam %41,69, emekliler ise % 42,35 oranında zam gördü. Ancak kısa sürede ivme ile yükselen fiyatların durdurulmasında zorlanıldı.

Ne yazık büyük bir hızla artmaya devam eden fiyatların önü alınamayınca, piyasadaki olumsuz durumu gören yatırımcılar paralarını çekmeye başladı ve enflasyon daha da artmaya başladı. Maaşlar artmış olmasına rağmen kısa zamanda eridi gitti. Memurlar ve emekliler yine harcama ve ödemelerinde zorlanır duruma geldi. Bu sebeple emeklilerin ve memurların maaşlarına belli aralıklarla iyileştirme yapılması gereklilik haline gelmiştir.

3 Kasım enflasyon verileri açıklandı!

TÜFE’deki (2003=100) değişim 2022 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %3,54, bir önceki yılın Aralık ayına göre %57,80, bir önceki yılın aynı ayına göre %85,51 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,26 olarak gerçekleşti.

Böyle Bir Rakam Maaş Hesaplarında Görülmedi

Eğer beklenen rakam gerçekleşir ise, yani yüzde on beş oranında enflasyon rakamı çıkarsa, aynı oranda maaşların zamlanması bekleniyor. Bu miktarın Ocak maaşlarına eklenmesi beklenmektedir. Böylece eski standartlarında yaşayıp, ödemelerini gerçekleştirip ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün olacak.

Bu zamlar ile en düşük emekli maaşı 6 bin lira üstüne çıkarken, en düşük çalışan memur maaşı 10 bin liranın üzerine yükselmesi beklenmektedir. Memur ve memur emeklisi şu ana kadar bu miktarda maaş almamıştı. Heyecan ile gözlerini Ocak 2023 başında hesaplarına yatacak maaşlarına çevirmiş beklemekteler.

Sürpriz Rakam Ne Olacak?

Bu durumda memur ve memur emeklisinin gözleri 2023 yılında yapılacak olan zamma çevrildi. Kışın gelmesi ile birlikte memur ve emekli ailelerin masraflarında olan ekstralar ile durum daha da önemli değişimler gösterdi. Elektrik, doğal gaz ve su gibi temel ihtiyaçların zamlanması ile maaş zamları tümü ile eridi gitti.

Üstüne sonbaharda açılan okullar ile çocukların eğitim masrafları da binince durum daha da vahimleşti. Memur ve emekliler var olan borçlarını da zamanında ödemekte sorunlar yaşamaya başladılar. Bunun düzeltilmesinin Ocak 2023 zammı ile olacağı ümidini taşımaktalar. Yeni dönemde maaşlarla ilgili açıklamalar ve uygulamalar merak edilmeye devam ediyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP