DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika: Sözleşmeli personel, 4D’li taşeron ve EYT açıklaması geldi! Hadi yine iyisiniz! Tarih verildi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Sözleşmeli personel, 4D’li taşeron ve EYT açıklaması geldi! Hadi yine iyisiniz! Tarih verildi

Son dakika: Sözleşmeli personel, 4D’li taşeron ve EYT açıklaması geldi! Hadi yine iyisiniz! Tarih verildi

ABONE OL
6 Kasım 2022 18:08
Son dakika: Sözleşmeli personel, 4D’li taşeron ve EYT açıklaması geldi! Hadi yine iyisiniz! Tarih verildi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Hadi yine iyisiniz! Tarih verildi… Sözleşmeli personel, 4D’li taşeron ve EYT açıklaması geldi! Ülkemizde son dönemde en fazla konuşulan konuların başında sözleşmeli personel, 4D’li taşeron ve EYT konu başlıkları gelmektedir. Milyonlar yapılan açıklamalara kilitlenmiş durumda. Son olarak ise AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeli personel ve taşeronlarla alakalı soruları cevapladı. Akbaşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarını hummalı bir şekilde yürüttüğünü söyleyerek “Ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik, getiriyoruz” dedi. Akbaşoğlu, EYT ve kadro çalışmaları ile alakalı yaptığı bildirimde yılsonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

4D’li taşeron işçilerin durumu 

Açıklamasının devamında Akbaşoğlu, “taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı. Onlarla alakalı düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve devamlı duruma gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT’li kardeşlerimizin meselelerinin kapsamlı olarak çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu.

Bu meşru düzenlemeleri 2022 senesi sonu itibariyle yaşama geçirmiş olacağız. 2023’ün başında tüm bu meselelerin ardı ardına neticelendiğini, yaşama geçtiği bir süreci yaşamış olacağız” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

EYT

EYT hususu ile ilgili de Çalışma Bakanlığı ile istişare durumunda olduklarını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Biraz sabredelim. Sonucunu hep birlikte sevinçle karşılayalım” diyerek sözlerine son verdi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • M.salih bede

    Zorunlu emekliliğin kaldırılmasını istiyoruz.

  • M.salih bede

    Kamuda taşeron dan kadroya geçenlerin zorunlu emekliliğin kaldırılmasını istiyoruz. 42 yaşında emekli edilmez. Emekli olunduğunda yeniden bir iş arayışına gireceğiz. Bir yaş sınırı konulması mesela kadında 48 erkeklerde 50 yaş sınırı veya prim olarak kadınlarda 7000 erkeklerde 9000 gün konulması gerek. EYT düzenlemesi yapılırken bunlara dikkat edilmesi gerekir.


HIZLI YORUM YAP