DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
İkinci el arabalara talep patladı! 50 bin TL’den başlıyor, vatandaşlar oraya akın etti! Almayan bin pişman olur
  • Finans 365
  • Gündem
  • İkinci el arabalara talep patladı! 50 bin TL’den başlıyor, vatandaşlar oraya akın etti! Almayan bin pişman olur

İkinci el arabalara talep patladı! 50 bin TL’den başlıyor, vatandaşlar oraya akın etti! Almayan bin pişman olur

ABONE OL
8 Kasım 2022 13:53
İkinci el arabalara talep patladı! 50 bin TL’den başlıyor, vatandaşlar oraya akın etti! Almayan bin pişman olur
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Almayan bin pişman olur… İkinci el arabalara talep patladı! 50 bin TL’den başlıyor, vatandaşlar oraya akın etti! Çip krizi araçların piyasaya sunumunu yavaşlattı. Ardından gelen enflasyon ve kur artışı ile birinci el araçların fiyatı el yakar duruma geldi. Toplumun büyük bir kesiminin iş yapma olanaklarının azaldığı dönemde bu fiyatlar işin tuzu biberi durumuna geldi. Bu dönemde Araba almak çok zor görünürken çıkan indirim haberleri birçok kişiye umut olmaya başladı. Araç alma konusunda istekli olanlar hemen araç modellerini incelemeye başladı bile.

 

Bunun üzerine bir de yüksek vergiler, ÖTV binince fiyatlar daha da yükseldi. Yüksek fiyata alınmış bir aracın KASKO olmaksızın kullanılması bilindiği üzere büyük bir risk. Yüksek fiyatlı aracın KASKO giderleri de fiyata bağlı olarak yüksek olmakta. Araç kullanıcılarının ceplerini yakan sigorta bedelleri de araç almaktan kaçmayı daha da arttırdı.

İkinci El Araçlara Hücum

Durum böyle olunca ikinci el fiyatları alıcı için daha uygun hale geldi. Üstüne üstlük ikinci el araç pazarında oldukça kelepir araç bulma olanağı da mevcuttu. En ufak sıkıntıdan kurtulma yolu, aracı bir az altına satarak olmaktaydı.
Alıcılar hem ikinci el fiyatlarını değerlendirmek hem de kısa süre içinde satış yapmak için değerinin altında satılan araçlardan faydalanmak istiyor. Bunun en güzel yolu da ikinci el pazarına uğramak ile gerçekleşiyor.

Bu Olanak Kaçırılmaz

İkinci el pazarındaki hareketlenme ile esnaf iş yapar hale geldi. Durgun piyasa yüzünden oluşan umutsuzluğun dağılması ile derhal piyasa hareketlenmesi başladı. İkinci el pazarında gerçekleşen hareketliğin domino etkisi yaratacağı düşünülmektedir.
İkinci el araç satanların piyasaya vereceği hareket ile diğer sektörlerinde hareketlenmesi kısa sürede gerçekleşecek sanılıyor. Araç el değişimi sonucu alınan vergiler de diğer taraftan devlet tarafından beklenmektedir.

Her yönden bu hareketlilik faydalı olacaktır. 50 bin TL’den başlayan fiyatlar ile birçok kişinin ilk taşıtını alma olanağına kavuşabileceği düşünülmektedir. Bu şekilde ucuza edinilen arabalar için ödenen vergi ve sigorta masraflarının da oldukça daha düşük olacağı bir gerçektir. Bu fırsatı ihtiyaç sahipleri derhal değerlendirecektir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP