Her şey değişti! Finansal tsunami depremi! Dolar kuru yılbaşında şoke edecek! Akan sular durdu
  • Finans 365
  • Döviz
  • Her şey değişti! Finansal tsunami depremi! Dolar kuru yılbaşında şoke edecek! Akan sular durdu

Her şey değişti! Finansal tsunami depremi! Dolar kuru yılbaşında şoke edecek! Akan sular durdu

ABONE OL
20 Kasım 2022 09:49
Her şey değişti! Finansal tsunami depremi! Dolar kuru yılbaşında şoke edecek! Akan sular durdu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kuru yılbaşında şoke edecek! Akan sular durdu… Her şey değişti! Finansal tsunami depremi! Selçuk Geçer yaptığı değerlendirmeler ve özellikle dolarla ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken bir isim olmuştu. Ekonomist doların fırlayacağı tarih ile ilgili ifadeleriyle pek çok kişiyi şaşırttı.

FED’in faiz kararları bilindiği üzere gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasalarında büyük etki bırakmaktadır. Ekonomistler de doğal olarak burada alınan kararları takip etmekte ona göre en doğru değerlendirmeleri yapmaya çalışmaktadır.

FED’in politikasına göre enflasyon durumunun yarısına gerilemesi yaşanmadan sıkılaştırma atılımlarının durmayacağı beklentiler dahilinde. Global piyasa kapsamında FED’in şahin para işlemleri sona geliyor. Bu da beklentilerin pozitif yönde geliştiğini göstermektedir. Bu sürecin devam etmesi ekonomik olarak durumun düzelmesi anlamına gelmektedir.

Doların Gelişimi Nasıl Olacak

Dolar kuru üzerine yaptığı yüksek tahminlerle adından bahsettiren ekonomist, dolar yatırımcılarına önemli uyarılar yapmıştı. Ekonomist bu nedenlerle BDDK’nın suç duyurusuna da maruz kalmıştı. Piyasada sert rüzgarların esmesini bekleyen isim yılın son aylarına girildiğinde doların 20 TL’nin üstüne çıkacağını da vurguladı. Ayrıca doların daha da yükseleceğini ifade etti.

Dolar kuru bağlamında fiyat tahmini de yapan Selçuk Geçer, “Dolar kuru bundan sonra kısa bir vakit içerisinde yani 1-2 hafta içerisinde yükselmeye başlayacaktır. O hani gelecek diye tanımladığımız kur kırılması kendini hafif hafif gösterecek. Yılbaşında da şayet çok ilginç ilerlemeler yaşanmaz hata üstüne hata yapılmazsa 25 TL’de dolar kuru göreceğiz. Bundan bundan sonra kaçış yok. Finansal tsunamiyi bu saatten sonra bu kadar yanlışla kimse durduramaz.” şeklinde konuştuı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım amaçlı değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP