DOLAR

32,3766

0.08%
EURO

34,8859

0.12%
ALTIN(gr)

2.402,77

0,41%
BİST 100

%
Resmi Gazete’de yayınlandı! Destek ödemesi bugün başladı! Hemen hesaplarınıza bakın!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Resmi Gazete’de yayınlandı! Destek ödemesi bugün başladı! Hemen hesaplarınıza bakın!

Resmi Gazete’de yayınlandı! Destek ödemesi bugün başladı! Hemen hesaplarınıza bakın!

ABONE OL
21 Kasım 2022 08:12
Resmi Gazete’de yayınlandı! Destek ödemesi bugün başladı! Hemen hesaplarınıza bakın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemen hesaplarınıza bakın! Resmi Gazete’de yayınlandı! Destek ödemesi bugün başladı! Çiftçilerin bekledikleri açıklama geldi. Tarım destekleri açıklandı. 2022 tarım destekleri Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. 2022 yılına ait tarım destekleri 2023 yılının bütçesinden verilecek. Çiftçilerin yüzü güldü. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çiftçilerin desteklenmesi hedefiyle alınan bir kararı geçen zamanlarda duyurmuştu. Buna göre her sene Mart ya da Nisan ayında oluşturulan mazot gübre desteği ödemeleri çiftçilere bu sene 6 ay erken ödenecek.

Organik Gübre Destekleri

İlk organik gübre desteği ülkemizde 2019 yılında başlandı. Çiftçilere 2019 yılında ilk kez organik-organomineral gübre desteği içerisinde organik gübre verildi. Organik gübre kullanan çiftçiler için olukça müjdeleyici bir haberdi.

2022 yılında her bir dekar başına 20 lira olan organik gübre yardımı 2023 yıkında kaç lira olacağı bilinmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından analiz edilen organik gübrelerin 2023 yılında çiftçiye ne kadar destek yardımı yapılacağı kesinleşecektir.

Çiftçilere mazot gübre desteği ödemelerinin 6 ay erken ödeneceği müjdesinin verilmesinin sonrasında merakla bu ödemelerin ne vakit yapılacağının açıklanması beklenmeye başlandı. Kasım ayının artık sonlarına gelmemize rağmen bu ödemelere dair rastgele bir açıklama yapılmadı. Çiftçiler mazot gübre desteği ile ilgili olarak rastgele bir ödemeyi şuanlık almadılar. Bu hususta Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklama yapıp ödeme tarihini duyurması bekleniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Mehmet Kaya

    Martta ödeme yapın martta mazot ve gübre parası bulamıyoruz cifci mağdur oluruz erken odemeyin

  • Mustafa Çiçek

    TMO TON BASINA ODENEN 1000 TL DAHA YATMADI BOLU DA ACIL ODENMESINI ISTIYORUZ .GUBRE ALAMADIK Bolu dan selamlar


HIZLI YORUM YAP