DOLAR

32,5445

0.1%
EURO

34,8943

-0.31%
ALTIN(gr)

2.441,87

0,24%
BİST 100

%
İlk defa otomobil alacaklara ÖTV ödemeden araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok ucuza alacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • İlk defa otomobil alacaklara ÖTV ödemeden araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok ucuza alacak

İlk defa otomobil alacaklara ÖTV ödemeden araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok ucuza alacak

ABONE OL
21 Kasım 2022 22:28
İlk defa otomobil alacaklara ÖTV ödemeden araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok ucuza alacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

O tarihte milyonlar çok ucuza alacak. İlk defa otomobil alacaklara ÖTV ödemeden araba müjdesi geldi! Geçtiğimiz ağustos ayında gelen 6 ay 6.000 kilometre düzenlemesinin ardından devletin bu konularda da bir düzenleme yapabileceğine dair beklentiler oldukça arttı. Birçok kişi ilk arabalarını almak için devletten gelecek müjdeli haberleri bekliyor. Bu kampanyada en çok tutulan kısım ise araç alındıktan 6 ay sonra ödemenin yapılacak olması olarak gösteriliyor.

İlk Araçlarını Alacaklara Bir Müjde Gelebilir

Yükselen araç fiyatları ile birlikte manipülatif haberlerde oldukça arttı. İnsanlar araç almak için bekliyorlar fakat fiyatlar oldukça yüksek olduğu için seçim yapmakta oldukça zorlanıyorlar. Geçtiğimiz aylarda ilk kez araç sahibi olacak kimseler için bir düzenleme geleceğine dair haber çıkmıştı.

Haberin içeriğine baktığımızda ilk kez araba alan kişi 5 sene boyunca aldığı arabayı satmayacağına söz verirse ÖTV’den muaf şekilde aracına kavuşacaktı.

Fakat bu tarz bir uygulamanın üzerinde çalışıldığına dair ne yazık ki hiçbir haber çıkmadı. Her ne kadar ilk kez araba alacak gençleri gelen bu tarz asılsız haberler oldukça üzse de birçok kişi hala müjde beklemeye devam ediyor.

İlk Defa Otomobil Alacaklara ÖTV Ödemeden Araba Müjdesi Geldi Mi?

Sıfır otomobilde ÖTV gelişmeleri ile alakalı gündemde otomobil sektöründen mühim isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci bağlamında oluşturulan bildirimde bu olasılığın olmadığını tamamıyla uydurma olduğu belirtilirken, şu açıklamaları yaptı.

“Keşke olsa ama mümkün değil çünkü ciddi şekilde suistimale açık. Her evde ilk aracını alacak birisi mutlaka vardir 🙂 Satılan araçların yaklaşık %70’i bu kanaldan satılır, devlet de ciddi vergi kaybı yaşar. Bu bütçe açıklarıyla sizce mümkün mü”

Analist Serkan Çelik ise, ne zaman geleceği yönündeki haberlere dair yanıt verdi. Serkan Çelik’e yöneltilen ne zaman sorusuna bu ay içinde net olarak gelmesini beklediği yönünde açıklama yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Hakan

    Halkı düşünme sadece vergiyi düşünsunler

  • aslan

    isteseler bir kereye mahsus maliyet fiyatına verebilirler.isteseler yıllık vergisini bile kaldırabilirler.


HIZLI YORUM YAP