DOLAR

32,4984

0.09%
EURO

34,8397

0.27%
ALTIN(gr)

2.477,17

0,62%
BİST 100

%
KYK Borç Faizleri Silindi! Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu müjdeyi verdi
  • Finans 365
  • Gündem
  • KYK Borç Faizleri Silindi! Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu müjdeyi verdi

KYK Borç Faizleri Silindi! Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu müjdeyi verdi

ABONE OL
26 Kasım 2022 16:41
KYK Borç Faizleri Silindi! Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu müjdeyi verdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Bakan Kasapoğlu 27 Milyar liralık borç faizlerinin kaldırılacağını açıklamıştı. 1 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren borç faizinin ne zaman silineceği merak konusu olmuştu. İşte detaylar…
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen öğrenim kredisi borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın detaylarını öğrenciler yakından takip etmeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan Öğrencilere Müjde!

Bakan Kasapoğlu, Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Yapılan basın toplantısında önemli açıklamalar yapıldı. 1 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği sorulara yanıtlar geldi. Öte taraftan öğrenciler verilen müjdeli haberlerin detaylarını araştırmaya da başladı.

Küresel piyasalarda yaşanan yüksek enflasyon ile mücadele devam ediyor. ABD fed faiz kararlarını artırırken diğer ekonomisi gelişmiş ülkeler de durum aynısı ancak Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülke de ise politika faizinde indirim yapılıyor. Enflasyon ile mücadele kapsamında Merkez Bankalarının almış olduğu kararlar önem arz etmektedir. Türkiye 2000 yılından bu yana ilk defa politika faizinde tek haneye indi. Kasım 2022 tarihinde politika faizinde 150 baz puan indirildiği kararı geçen gün Merkez Bankası tarafından açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ nın almış olduğu bu karar ile politika faizinde bundan sonra sabit kalacağı belirtilse de bundan sonraki piyasa hareketliliği oldukça merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde TÜİK’ in açıklamış olduğu verilere baktığımız zaman da enflasyonun %80’nin üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda piyasada ciddi hareketliliklerin olacağını ifade edebiliriz. Öte taraftan 2022 yılının sonuna gelmişken de en çok memur, emekli maaşlarına ve asgari ücrete gelecek zam oranları gündemde yer alıyor. Bu da yine son altı ayın enflasyon oranları göz önünde bulundurularak hesaplanacak.

KYK Borç Faizleri Silindi!

Hem küresel piyasalarda hem de yerelde yaşanan gelişmelere değindik. Bu kapsamda öğrencilerin KYK borç faizlerini ödemesi konusunda zorlandıklarını ifade edebiliriz. Bu kapsamda bakanlık çözüm üreterek Bakan Kasapoğlu öğrencilere müjdeli haberi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Pek çok ilde artık boş yataklarımız var fazlasıyla. Metropollerde; İstanbulda, İzmirde, Ankarada başvuran herkesin yerleştiği gibi yeni başvuranlara açık durumdayız. Bu, Cumhuriyet tarihi rekorudur ve 20 yıllık süreçte geldiğimiz genç odaklı siyasetin en güzel sonucudur. Bir yanda yurtlara yerleştirme oranı, diğer yanda yurtlardaki kalitemiz, konforumuz. 2022de yurt ücretlerine hiçbir güncelleme yapmadık, ilave bir fiyat artışı söz konusu olmadı. Fiyatlarımız 270 ile 450 lira arasında değişiyor. Aynı fiyatlarla devam ediyoruz. Elektriğiyle, suyuyla, güvenliğiyle, temizliğiyle, çamaşırıyla 32 GB internetiyle tamamen ücretsiz bir ortam. Bununla birlikte kişisel gelişim çalışmaları, eğitim faaliyetleri, kültür, sanat, spor aktiviteleri. Bu yıl bu anlamda yeni alanlar açtık. Bu yıl beslenme desteğimiz yaklaşık 2,5 kat artarak, 1800 liralık bir desteğe dönüştü. Öğrencilerimiz artık yurtlarımızda hem sabahları hem akşamları ilave hiçbir ücret ödemeden yemeklerini alıyorlar. Gençlerimizin her an yanlarındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu konuşmasının devamında “Sayın Cumhurbaşkanımız yaz başında bir müjdeyi paylaşmıştı. Genç odaklı siyasetin önemli bir mesajıydı bu. Öğrenim kredilerinde geri ödemelerdeki ilave endeksin, ilave oluşan tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclisimiz açılır açılmaz 1961’deki kanun gereği olan bu madde tamamen değiştirildi. Artık öğrenim kredisi borcu neyse, geri ödeme miktarı da o olacak. Gençlerimiz aldıklarının üzerinde ilave bir tutar ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, halihazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. 1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş ve ödenecek taksitlerindeki endeks tutarı da böylece tamamen kaldırılmış oluyor. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin liralık bir tutar, gençlerimizin omzundan alınmış oluyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP