DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
6 milyon asgari ücretliye şoke eden zam! Yeni asgari ücret zamlarla birlikte kaç TL oldu! Kabul edilemez
  • Finans 365
  • Finans
  • 6 milyon asgari ücretliye şoke eden zam! Yeni asgari ücret zamlarla birlikte kaç TL oldu! Kabul edilemez

6 milyon asgari ücretliye şoke eden zam! Yeni asgari ücret zamlarla birlikte kaç TL oldu! Kabul edilemez

ABONE OL
2 Aralık 2022 09:24
6 milyon asgari ücretliye şoke eden zam! Yeni asgari ücret zamlarla birlikte kaç TL oldu! Kabul edilemez
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kabul edilemez… Yeni asgari ücret zamlarla birlikte kaç TL oldu! 6 milyon asgari ücretliye şoke eden zam! Bu hesaplamalarda çok farklı rakamlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Bazı sitelerde asgari ücret zamları ile birlikte maaşların 8 bini 9 bini bulduğu hesaplanıyor. Bu hesaplamaların doğru olup olmadığı ile ilgili yılbaşının gelmesi ve yeni yılda maaşların belirlenmesi heyecanla bekleniyor.

Yeni Asgari Ücret Zamlarla Birlikte Kaç TL?

Asgari ücretin belirlenmesinde temel kriter enflasyon oranlarıdır. Bu oranlar yıl içerisinde maaşların zamlarının belirlenmesinde etkili oluyor. Yapılan enflasyon oranı açıklamalarına göre 2022 Eylül ayı enflasyon oranları TÜFE’de yüzde 83,45’e çıkmıştı. Bu yılık artışın aylık oranı ise yüzde 3,08 olarak açıklandı.

Emekliler ve asgari ücretle çalışanlar Ekim ayında açıklanacak olan enflasyon oranının daha da artacağını düşünüyorlar. Beklenen artışın ekim ayında yüzde 83,8 olurken aylık beklentinin de yüzde 2,6 ile 4,6 aralığında oldu.

AK Parti’den Asgari Ücret Zammı Açıklaması

Ömer Çelik, “Vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları problemlere dair onları ezdirmeyecek güncellemeler ideal vakitte ve uygun bir rakamla yapılıyor. Asgari ücrete oluşturulan olan yeni zam da her vatandaşın memnun olacağı bir rakam olacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda esasen yine müdahaleler yapılıyor. Bunu Temmuz ayında gördük.” şeklinde konuştu.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay daha altını kabul etmeyecekleri kırmızı çizginin 7 bin 785 TL olduğunu duyurdu.

Asgari ücret belirleme komisyonu toplantı tarihlerini anımsatan Atalay oturulacak olan pazarlık evveli “7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üstüne çıkmamız lazım. Besin da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A’dan Z’ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli” diyerek en düşük sınırı 7 bin 785 TL olarak duyurdu.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP