Kredi kartı aidatı geri alınır mı? Milyonların cevap beklediği soru!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi kartı aidatı geri alınır mı? Milyonların cevap beklediği soru!

Kredi kartı aidatı geri alınır mı? Milyonların cevap beklediği soru!

ABONE OL
6 Aralık 2022 21:23
Kredi kartı aidatı geri alınır mı? Milyonların cevap beklediği soru!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı kullananlar belirli bir limit tanımlandıktan sonra kredi kartlarını teslim alıyorlar ve faizi ile kredi kartını kullanıyorlar. Bankalar paraların bankada yatması yerine faiz kazanmak bağlamında kredi kartını tüketicilere ısrarla sunuyor.

BDDK’nın belirli bir limite kadar kredi kartı verme konusu ile ilgili yaptığı açıklamalar ve meşru kararlar ardından kredi kartı sahipleri limitlerini bundan sonra yalnızca belirli bir sınıra kadar yükseltebiliyorlar ve daha çok yükseltmeleri olası olmuyor.

Kredi kartı sahiplerinin kredi kartlarına senelik olarak 2 kez ya da 1 kez aidat ödemesi gerekiyor.

Kredi kartı sözleşmesinde bu açık bir şekilde ufak harfler ile yazılı gözüküyor ve imzayı attığınız an bunu ödemeyi taahhüt etmiş oluyorsunuz.

Kredi kartının aidat ödemesi 6 ayda bir kez olabildiği gibi 1 senede 1 kez olabiliyor.

Kredi kartı aidatını önceden geri alabilmek mümkündü fakat bundan sonra bankalar kredi kartı aidatını para olarak geri yatırmıyor. Bonus olarak ya da para yerine geride bıraktığımız puan olarak kredi kartına puan tanımlıyorlar.

Her müşteri kredi kartı aidatını geri alamıyor, bunun sebebi ise kredi kartı ödemelerinin derli toplu gerçekleşiyor oluşu, kredi kartının ne kadar süredir kullanıldığı ve sahip olunan limite göre değişkenlik gösteriyor.

Kredi kartı iptal edeceğinizi belirttiğinizde kredi kartınızdan alınan aidat geri verilmeyebilir. Bu herkes için geçerli olabilecek bir şey değildir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP