DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Onlarca ile yeni TOKİ piyangosu! Binlerce aile bayram edecek! Kira yerine 990 lira taksit ödeyerek ev sahibi olun!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Onlarca ile yeni TOKİ piyangosu! Binlerce aile bayram edecek! Kira yerine 990 lira taksit ödeyerek ev sahibi olun!

Onlarca ile yeni TOKİ piyangosu! Binlerce aile bayram edecek! Kira yerine 990 lira taksit ödeyerek ev sahibi olun!

ABONE OL
8 Aralık 2022 12:25
Onlarca ile yeni TOKİ piyangosu! Binlerce aile bayram edecek! Kira yerine 990 lira taksit ödeyerek ev sahibi olun!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira yerine 990 lira taksit ödeyerek ev sahibi olun! Onlarca ile yeni TOKİ piyangosu! Binlerce aile bayram edecek! Barınma ihtiyacı evrensel olup her insan için geçerlidir. Konut fiyatlarının artması ve piyasanın durumu nedeniyle pek çok kişi ev sahibi olma hayallerini ertelemektedir. Devlet desteğiyle yapılan ve zamanla en büyük konut hamlesi olarak bilinmeye başlanan TOKİ girişimi ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir avantaj olarak görülebilir. Projenin detaylarının açıklanmasından sonra piyasaların olumlu bir havaya sahip olduğu da söylenebilir.

Ülkenin hemen her yerinde konut inşası projesiyle birlikte pek çok kişi kendi evine kavuşma imkanına sahip olacak. Projeye beş milyona yakın insanın başvurması beklentiler dahilinde. Başvuruların dışında ödeme planının nasıl olacağı da pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peşinatların ve taksitlerin nasıl olacağı araştırılıyor. Bu konuda açıklama bekleyen ve ev hayali kuran kişiler ödemelerin nasıl olduğu da oldukça önemli.

TOKİ Ödeme Planları Hakkında Açıklama

Konuyla ilgili detayları cumhurbaşkanı yakın zamanda açıklamış olup farklı konut tipleri için nasıl peşinat ve taksit tutarlarının olacağını aydınlattı. Buna göre proje kapsamında yer alan 2+1 konutlar için satışa çıkma rakamları 608.000 TL üzerinden olacak. Bu rakamlar 3+1 konutlara geldiğinde ise 850.000 TL üzerinden satışa çıkacaktır. Başvuruların kabulünden sonra ise sırada peşinatların yatırılması ve ödemelerin başlaması kalacaktır.

Proje tüm illeri kapsamakta olup 240 vadelidir. İhtiyacın en fazla olduğu il olan İstanbul elli bin sayısı ile en çok sosyal konutun olduğu şehirdir. Onu takip eden iki şehir ise Ankara ve İzmir olmuştur. Vatandaşların çoğu taksitlerin ne kadar olacağını da merak etmektedir.

TOKİ Konutlarının Taksitlendirilmesi

Projeyle birlikte toplamda iki yüz elli bin konutun ve binlerce arsa ile iş yeri satışının gerçekleşmesi bekleniyor. Konut sahibi olmak isteyenlerin ödeyecekleri taksitler de belirlendi. Buna göre satın alınacak ev 2+1 ise aylık taksit tutarı 2280 TL olurken bu miktar 3+1 evler için 3187 TL olarak belirlenmiştir. Peşinatlar da 2+1’lerde 60.000 TL iken 3+1’lerde 85.000 TL olmuştur.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP