SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi Sorgulama – SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Belgesi Ne Zaman Alınır?
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi Sorgulama – SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Belgesi Ne Zaman Alınır?

SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi Sorgulama – SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Belgesi Ne Zaman Alınır?

ABONE OL
16 Aralık 2022 20:26
SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi Sorgulama – SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Belgesi Ne Zaman Alınır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bildiğimiz üzere SGK işe giriş ve işten ayrılış bildirgesi işverenlerin kuruma bildirmesi gereken bir belgedir. Öncelikle bu işlemin yapılması için nüfus cüzdanı ve fotoğraf belgeleri ile işe giriş belgeleri düzenlenir. Daha sonra bu işlemler her çalışan adayı için tamamlanır.

SGK İşe Giriş ve İşten Ayrılış Belgesi Ne Zaman Alınmalıdır?

Çalışma adayı kişi bu belgeyi işe başlamaya en geç bir gün kala Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmelidir. İşten ayrılış belgesi ise işten çıktıktan 10 içerisinde yansımaktadır.

SGK İşe Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır?

Bu işlemi internetten rahatlıkla yapabilir ve istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. www.turkiye.gov.tr <http://www.turkiye.gov.tr> adresine giriş yaparak kolaylıkla sorgulama yapmanız mümkün.

Sisteme girmenizin ardından TC. ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. Kurumlar menüsüne tıklayarak sosyal güvenlik kurumu yazan butona basın. Daha sonra 4A işe giriş çıkış bildirgesi yazan yere basın.

Sayfa açıldıktan sonra bildirge sorgulamasının tamamlanmasını bekleyin. SGK işe giriş çıkış sorgulamasını yaptıktan sonra belgeyi yazılı olarak almak isterseniz belge oluştur butonuna tıklayabilirsiniz. Bu sorgulamayı e bildirge ile yapabileceğiniz gibi SGK işe giriş bildirgesi e devlet uygulaması resmî sitesi üzerinden de yapabilirsiniz.

SGK İşten Çıkış Belgesi Nasıl Sorgulanır?

İşten çıkış belgenizi sona eren işin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’na 5510 sayılı kanun gereği işveren tarafından verilmesi gereken bir belgedir. Eğer işveren bunu yapmaz ve yerine getirmezse gerekli yaptırımlar uygulanır. İşten ayrılış belgesini görüntüleme hakkı yalnızca işverene aittir.

Sosyal Güvenlik Kurumu işten ayrılık bildirgenizi sorgulamak için SGK e – Bildirge sistemine girerek sorgulama yapmanız gerekmektedir. E bildirge şifreniz ile işten ayrılış belgenizi çok rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz.

Resmi Kurum Dairelerine Giderek İşe Giriş ve İşten Ayrılış Belgesi Sorgulaması Yapılabilir Mi?

Eğer bu bilgileri internet üzerinden değil resmi devlet kurumuna giderek sorgulamak isterseniz bunun için de kendinize en yakında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu ya da Sosyal Güvenlik Kurumuna uğrayabilirsiniz. İstek ve ihtiyaçlarınızı uğradığınız dairede bulunan yetkili kişiye danışarak öğrenebilirsiniz. Oldukça kolay bir şekilde yetkililerden SGK işe giriş ve işten ayrılış bildirgesi hakkında bilgi edinebilir sorularınızı sorabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP