Çeyiz Parası Alana Yeniden Yetim Maaşı Bağlanır mı? Evliliğin İki Yıl Sürmesinin Ardından…

Çeyiz Parası Alana Yeniden Yetim Maaşı Bağlanır mı? Evliliğin İki Yıl Sürmesinin Ardından…

ABONE OL
17 Aralık 2022 19:10
Çeyiz Parası Alana Yeniden Yetim Maaşı Bağlanır mı? Evliliğin İki Yıl Sürmesinin Ardından…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aslında bakıldığında çeyiz parası yetim kadınlara verilen bir devlet desteği olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna ek olarak söz konusu yetim kadınların belirli bir miktarda çeyiz parası alması sonucunda daha önceden almakta oldukları yetim parasının da kesildiği belirtilmektedir. Buna göre bakıldığında ise hal böyle olduğunda söz konusu kadınlar tarafından araştırma konularından birisi de tekrar yetim maaşı alabilecek miyim sorusudur.

Buna göre bakıldığında sizler de çeyiz parası alana tekrar yetim maaşı yatar mı konusu üzerine birtakım araştırmalara gerçekleştiriyorsanız, yazımızın devamında çeyiz parası nedir ve benzeri sorulara da cevap bulabilirsiniz.

Çeyiz Parası Tam Olarak Nedir?

Aslında bakıldığında yukarıda da açıklandığı gibi çeyiz parası yetim olan kadınların evlenme durumlarında devlet tarafından ödenen bir miktar destek ücreti olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında bakıldığında çeyiz parası ne kadardır sorusu da bu konu konuşulduğu zaman gündeme gelen konular arasında görülmektedir.

Bu konu üzerine yapılan araştırmalar dahilinde elde edilen sonuçların çeyiz parasının alınan yetim maaşının yaklaşık olarak 24 katı olduğu şeklindedir. Fakat buna ek olarak çeyiz parası alan yetim kadınların, daha sonrasında yetim maaşının kesildiği de görülmektedir.

Söz konusu karşılıksız olarak ve devlet tarafından ödenen bu çeyiz parasının evlilik çağı içerisinde olan genç yetim kadınların, ihtiyaçlarını giderebilmesi için verildiği karşımıza çıkmaktadır. Peki çeyiz parası alan yetim kadınlar tekrar yetim maaşı alabilir mi? İşte bu sorunun cevabı yazımızın geriye kalan kısmı içerisinde bulunmaktadır.

Çeyiz Parası Alan Kadınların Tekrar Yetim Maaşı Alabilme Durumu

Aslında bakıldığında çeyiz parası alan kadınların tekrar yetim maaşı alabilmesi durumunun belirli şartlara bağlı olduğu karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu bu şartların ise, evlenmiş kadınların boşanmaları halinde gerçekleşebildiği görülmektedir.

Bir başka deyiş ile çeyiz parası alan kadınların tekrar yetim maaşı almaları için boşanmaları ve buna ek olarak da söz konusu boşanma durumundan da belirli bir süre geçmesi gerektiği belirtilmektedir. Aynı zamanda evliliğin iki yıl sürmesinin hemen ardından yetim maaşı aldıkları da belirtilmektedir.

finans365.com özel içerik 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP