T.C Kimlik No İle SSK-SGK 4A, 4B,4C Hizmet Dökümü Sorgulama – SGK Emeklilik Sorgulama

T.C Kimlik No İle SSK-SGK 4A, 4B,4C Hizmet Dökümü Sorgulama – SGK Emeklilik Sorgulama

ABONE OL
18 Aralık 2022 19:00
T.C Kimlik No İle SSK-SGK 4A, 4B,4C Hizmet Dökümü Sorgulama – SGK Emeklilik Sorgulama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok kişi TC Kimlik no ile SGK emeklilik sorgulama yöntemlerini de merak etmektedir. SGK emeklilik sorgulama hakkında bilgi almak isteyen kişiler için birden fazla detayı siz değerli okurlarımız için ele alacağız.

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayana aynı zamanda bunun için de uygulanan çalışma kanunlarına bağlı olan kayıtlı olarak da çalışma yaşantısını devam ettiren her vatandaşlar da sigorta priminin yatırılması durumunda da gerekli vergilerin ödenmesi gerekmektedir. Buna bağlı olarak 4A, 4B veya 4C sistemleri de fark etmeksizin birçok kişi için sigorta ödemesi yapılması her vatandaş için devletin sunduğu çeşitli sosyal haklardan yararlanması gerekmektedir. Buna bağlı olarak TC kimlik no ile SGK emeklilik sorgulaması aşağıdaki gibidir.

Tc Kimlik No ile Emeklilik Hesaplama

Hizmet dökümü öğrenmek için TC kimlik no ile SGK emeklilik hesaplama nedir sorusu da merak edilmektedir. Bunun için de aynı zamanda çalıştığınız firma üzerinden aynı zamanda bu özel sektör firmaları arasında kamu firmaları da bulunması gerekebilir. Aynı zamanda da çalışanların da çalıştıkları süreler boyunca da yatırılacak olan sigorta prim günleri takip etmeniz gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı ya da Bağkur’dan emekli olacak olan kişilerin aynı zamanda da emeklilik hesaplama yöntemleri birisi de emeklilik tablolarıdır. Burada aynı zamanda da diğer sistemler otomatik olan hallerdendir. Bu sistem sayesinde emeklilik hesaplama yapmak için aynı zamanda internet üzerinden ya da çevrenizden de bir bilirkişiden yardım almanız da gerekebilmektedir.

T.C Kimlik No İle SSK Hizmet Dökümü Sorgulama

SGK tarafından yapılan açıklamalara bağlı olarak aynı zamanda da resmi sitesi üzerinden de 12 aylık süreci kapsamaktadır SGK Primleri üzerinden aynı zamanda da TC Kimlik No ile Sorgulama yapabilme imkanına sahipsiniz.

Bu imkana bağlı olarak TC kimlik no ile SGK hesaplama sorusuna bağlı olarak E devlet sitesine girip burada TC kimlik no ve PTT den aldığınız şifre ile sisteme giriş yapınız.

Ardından çıkan ekran üzerinden arama butonu kısmına SGK hizmet dökümü TC kimlik no ile SGK emeklilik sorgulama kısmı üzerinden hizmet dökümü de alabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP