Bağ – Kur Emeklilik Yaş Sınırı Ne Kadar? Bağ – Kur Emeklisi Olabilmek İçin Şartlar Nelerdir?

Bağ – Kur Emeklilik Yaş Sınırı Ne Kadar? Bağ – Kur Emeklisi Olabilmek İçin Şartlar Nelerdir?

ABONE OL
19 Aralık 2022 19:22
Bağ – Kur Emeklilik Yaş Sınırı Ne Kadar? Bağ – Kur Emeklisi Olabilmek İçin Şartlar Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde araştırma konuları arasında Bağ – Kur emeklilik yaş sınırının ne kadar olduğu olmaktadır. Aslında bakıldığında söz konusu bu yaş sınırının kadın ile erkek bireyler arasında farklılık gösterebildiği görülmektedir. Buna ek olarak erkeklerin 9 BİN gün prim ödemesi almaları halinde birtakım yaş sınırının bulunmadan direkt olarak Bağ – Kur’dan emekli olabilecekleri de belirtilmektedir.

Fakat buna ek olarak yukarıda da belirtilen 9 Bin gün prim ödeme günü şartına sahip olmayan bireylerin ise Bağ – Kur’dan emekli olmaları ya da başka bir deyiş ile emekli olabilmeleri için farklı birtakım şartları yerine getirmesi gerektiği karşımıza çıkmaktadır. Buna göre bakıldığında sizler de Bağ – Kur’dan emekli olma şartları ve Bağ – Kur’dan emekli olabilmek için yaş sınırı nedir gibi konular üzerine birtakım araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, işte bu yazımızın devamında söz konusu bu soruların net cevaplarını öğrenebilirsiniz.

Bağ – Kur Emeklisi Olabilmek İçin Şartlar Nelerdir?

Aslında bakıldığında Bağ – Kur şimdiki adı ile 4/b olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra söz konusu sigortaya sahip olan bireylerin SSK bünyesinde olan memurlardan farklı olarak değerlendirildiği görülmektedir.

Bunun gibi bilgilere ek olarak 4/b’li bireylerin içerisinde kadın ile erkeklerin yaş ve prim ödemelerinde birtakım farklılıkların olduğu görülmektedir. Aslında bakıldığında bu durumlar Bağ – Kur’un resmi sitesinde tablolar halinde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

Bağ – Kur Emeklisi Olabilmek İçin Yaş Sınırlarının Hesaplanması Neye Göre Yapılmaktadır?

Söz konusu Bağ – Kur’dan emekli olabilmek için önemli görülen tarihlerin olduğu karşımıza çıkmaktadır.

Buna göre bakıldığında Bağ – Kur emeklisi olabilmek için önemli görülen tarihler 1 Ekim 1999, 30 Nisan 2008 ve 1 Mayıs 2008 olduğu görülmektedir.

Aslında bakıldığında söz konusu belirtilen üç tarih öncesinde işe girmiş olan her birey için farklı emeklilik şartlarının olduğu belirtilmektedir. Buradan da anlaşıldığı üzere eğer birey 1 Ekim 1999 öncesinde işe girmişse şartları farklı, diğer tarihlerden önce girmişse şartları farklı olmaktadır. Bu detaylı bilgiler Bağ – Kur emeklilik yaş sınırı sayfasında net açıklanmaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP