SGK Cenaze Yardımı Nasıl Alınır? Cenaze Yardımı Parası Kaç TL?

SGK Cenaze Yardımı Nasıl Alınır? Cenaze Yardımı Parası Kaç TL?

ABONE OL
23 Aralık 2022 20:16
SGK Cenaze Yardımı Nasıl Alınır? Cenaze Yardımı Parası Kaç TL?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletimiz eşi dostu vefat edenler için belli bir ödenek sunmaktadır burada SGK cenaze yardımı nasıl alınır? Sorusu hakkında merak edilenleri siz değerli okuyucularımız için derledik. Siz de cenaze yardımı olarak bilgi almak için yazımızın devamını okuyunuz.

Cenaze yardımı daha çok SGK üzerinden bu kuruma bağlı kişinin vefat etmesi sonucunda cenazeyi kaldıracak olan hak sahiplerine verilen bir ödemedir. Burada hak sahipleri ilk olarak burada eşi, eşi yoksa çocukları, ya da anne babası onlar da yoksa kardeşleri olarak belirlenmektedir. Cenaze yardım ödeneğinin miktarı 4/A’lı çalışanlar üzerinden devlet memuru olarak çalışmakta olan kişiler için ödenmektedir.

Cenaze Yardımı Kimlere Ödenmektedir?

Cenaze yardım ödeneği almak isteyenler aynı zamanda cenaze yardımı kimlere ödenmektedir sorusunu da merak etmektedir. Burada özellikle sigortalı olan kişinin de aynı zamanda yakınlarına sunulan aynı zamanda akrabalık derecesine göre belirlenen sırayla verilen bir ödenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Akrabalık sırasına göre cenaze yardımı ilk sırada ölen kişinin eşine verilmektedir. Eğer eşi yoksa ikinci sırada yer alan çocuklarına, onlar da yoksa anne babasına veyahut kardeşlerine verilmektedir. Eğer bu kişiler de yoksa cenaze yardımı kişinin iş yerine dahi verilmektedir. Burada cenaze yardımı almak isteyen kişilerin SGK üzerinden başvuru yapması gerekir.

Cenaze Yardımı Parası Nasıl Alınmaktadır?

Cenaze yardımı almak isteyenler aynı zamanda cenaze yardımı parası nasıl alınmaktadır? Sorusunu da merak etmektedir. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden de yapılan sigortasından dolayı da aynı zamanda emekli çalışanlar içinde iş kazası geliri üzerinden vefatı halinde ödenmektedir.

Buradaki hak sahiplerine de cenazeyi de kaldırması olarak kendilerine cenaze yardımı sunulmaktadır. Eğer bu kişiler de cenazeyi birinci derece hak sahipleri üzerinden değil de koşullar açısından üçüncü şahıslar da kardeşler ya da yakınları tarafından kaldırılırsa burada da cenaze faturasını vermek şartıyla kişilere cenaze yardımı verilmektedir.

Burada verilen SGK cenaze yardımı nasıl alınır sorusuna bağlı olarak 4.473,46 TL’lik bir yardım olarak sunulan bir ödenektir.
Siz de cenaze yardımı başta olmak üzere daha birçok konu hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını da okuyabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP