Hangi Durumlarda Dava Açmadan SGK’Ya Başvurulur? Hizmet Tespit Davası Nedir?

Hangi Durumlarda Dava Açmadan SGK’Ya Başvurulur? Hizmet Tespit Davası Nedir?

ABONE OL
23 Aralık 2022 20:24
Hangi Durumlarda Dava Açmadan SGK’Ya Başvurulur? Hizmet Tespit Davası Nedir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dava açmadan önce SGK tarafına başvuru yapma zorunluluğu olan durumlar vardır. Bu nedenle Hangi durumlarda dava açmadan SGK’ya başvurulur? konusu son dönemde araştırılma ihtiyacı duyulan bir konu haline gelir. Çünkü dava açmadan önce SGK tarafına başvuru yapmak zorunda olabilirsiniz. İşte hangi durumlarda olacağı da başvuru yapacak olanlar açısından son dönemde yakından ilgilendiren bir konu haline gelir. Üstelik bu kuralın yalnızca çalışan değil işveren açısından da geçerlilik teşkil etmiş olduğunu söylemeliyiz. SGK kapsamına giren her kişilerin başvuru yapma hakkının tanınacak olduğu ile ilgili durumlar şu şekildedir:

*Sigortasız şekilde çalıştırılma durumu

*İdari para cezalarına karşı dava açma

*Ödeme emrinin iptalini isteme

gibi durumlarda SGK tarafına başvurunun yapılması gerekir. Tüm bu yukarıda söz etmiş olduğumuz durumlar oluştuğu zaman dava açmadan SGK’ya başvurunuzu sorunsuz şekilde yaparak durumu belirtmeniz gerekir.

Hizmet Tespit Davası SGK Başvuru Yapmak Zorunlu Mu?

Hangi durumlarda SGK tarafına başvuru yapılmasının zorunlu ya da zorunlu olmadığının da mutlaka bilinmesi gereken konular arasında yer almış olduğunu söylememiz gerekir. Çünkü son zamanda vatandaşlarımız tarafından da tam olarak neler yapacağına ilişkin bir karmaşık halde olma durumu söz konusu olabiliyor. Haliyle onlardan biri olarak karşımıza Hizmet tespit davası SGK başvuru yapmak zorunlu mu? olduğu geliyor. Baktığımız zaman dava dava açılmadan önce herhangi bir arabulucuya ihtiyaç durumu olmayacaktır.

Hangi durumlarda dava açmadan SGK’ya başvurulur? işin kısmına geldiğimiz zaman sigortasız işçi çalıştırma, ödeme talimatının geri çekilmesi ya da idari para cezası gibi durumlara ilişkin söz konusu olduğu zaman mutlaka hizmet tespit davası SGK başvurusu yapılmasının zorunluluk teşkil eden bir konu haline geldiğini söylememiz gerekiyor.

SGK Davaları Nedir, Nasıl Yapılır?

SGK davasını ele aldığımız zaman hizmetin eksik getirilmesi ya da hizmet yerine getirilmiş olsa bile eksik şekilde karşılığının verilmesi durumunda SGK davaları devreye girer. SGK başvurunuzu yaparak bu durumu belirtebilirsiniz.

Hangi durumlarda dava açmadan SGK’ya başvurulur? yazımızda detaylı bir şekilde merak edenler için hazırladık.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP