DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
2. el otomobil zamlarına çare bulundu! Fiyatlar yerlere düşecek! Fabrikadan ikinci el otomobil satışına başlandı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2. el otomobil zamlarına çare bulundu! Fiyatlar yerlere düşecek! Fabrikadan ikinci el otomobil satışına başlandı!

2. el otomobil zamlarına çare bulundu! Fiyatlar yerlere düşecek! Fabrikadan ikinci el otomobil satışına başlandı!

ABONE OL
24 Aralık 2022 15:56
2. el otomobil zamlarına çare bulundu! Fiyatlar yerlere düşecek! Fabrikadan ikinci el otomobil satışına başlandı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Fiyatlar yerlere düşecek! Renault garantili ikinci el otomobil satışına başladı! 2. el otomobil zamlarına çare bulundu! Renault’nun garantili ikinci el otomobil satışı hakkında yeni gelişmeler var. Bilindiği üzere birçok olumsuzluktan etkilenen ve en çokta pandemi sürecinden etkilenen otomobil piyasasının çip krizi giderek büyüyor.

Korona virüs pandemi sürecinin etkilediği birçok sektör bulunmakta ve bunlardan en önde gelen sektör otomobil sektörü. Yaşanan çip krizi birçok otomobil markasını zor duruma sokmakta ve yeni otomobil üretimini zorlaştırırken üretilen otomobillerin de pazara giriş fiyatları hâliyle yüksek oluyor.

Hâl böyle olunca ikinci el araç pazarı önem kazanıyor. İkinci el araç piyasasında da bulunan fırsatçı ve stokçu satıcıların varlığı ve ÖTV indirimi gibi bir hamlenin etkisini azaltmaları gözleri firmaların yapacağı hamlelere çevirdi.

Renault markasının önderlik ettiği ve ikinci el araçların yenilenip tekrar piyasaya sunulması projesi birçok otomobil almak isteyen insan için önem teşkil etmektedir. Yenilenen ikinci el araçlar piyasaya yeni bir soluk getireceğe benziyor.

Otomobil piyasa uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre Renault öncelikle bu proje kapsamında Türkiye’de bulunan 6 yaşına kadar olan Renault araçlarını fabrikasına alarak yenileyecek ve yeniden pazara sürecek, sürecin devam eden kısmında ise markanın yurt dışında üretilen araçlarını da yenileyip Türkiye’de satması planlanıyor.

Bu hamlenin piyasadaki yüksek fiyat varlığını ve stokçuların araçları olduğundan yüksek fiyata satma çabasını kuracağını ve kişilerin otomobile ulaşmasını daha da rahatlatacağı düşünülmektedir. Renault bu projesi ile pazarı rahatlatarak satışları ve fiyatları normal düzeyde tutmayı planlanmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP