İhbar Süresi Hafta Sonu Sayılır Mı? 2 Haftalık İhbar Süresinin Hesaplanması

İhbar Süresi Hafta Sonu Sayılır Mı? 2 Haftalık İhbar Süresinin Hesaplanması

ABONE OL
25 Aralık 2022 21:05
İhbar Süresi Hafta Sonu Sayılır Mı? 2 Haftalık İhbar Süresinin Hesaplanması
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İhbar Süreleri, Kanun’da baz alınan kurallar kapsamında işlenir. İhbar süresi hafta sonu sayılır mı? diye sorgulayan vatandaşlar için Kanun’da beyan edilen kurallar bütünlüğüne bakıldığında İhbar sürelerinin hafta hafta şeklinde belirlenmiş olduğunu söylemek mümkündür. İhbar süresinin içerisine resmi tatil, hafta sonları, bayram tatilleri de dahil edilir. Buna göre totaldeki sürecin nasıl olduğuyla alakalı olarak bakıldığında 1 takvim yılı esasına göre hareket edilir.

2 Haftalık İhbar Süresinin Hesaplanması

İhbar sürelerinin hesaplanmasının nasıl olduğu da şüphesiz son dönemde merakla araştırılan önemli konuların başında yer alır. İhbar tazminat hesaplanması yapılırken burada dikkat edilen önemli hususlardan biri hizmet süresinin altı aydan az sürmüş olan çalışanlar için 2 hafta şeklinde olduğunu söylemeliyiz. Onun dışında İki hafta çalışan kişi için 14 gün olarak hesaplamaya tab tutulut. İhbar süresi hesaplama nasıl yapılacağına dair mercek altına aldığımız zaman şu şekildedir:

*İşe ilk giriş tarihinden altı aya kadar 14 gün olarak hesaplama yapılır

*Altı aydan on sekiz aya kadar yapılacak hizmetlerde 28 gün şeklinde bir hesaplama yapılır

*18 aydan 36 aya uzanan hizmet bedelinde hesaplama sürecinin 42 gün şeklinde olacağını söylemeliyiz

İhbar süresi hesaplanması kolay şekilde yapıldığından dolayı olası bir kafa karışıklığına yer vermenize gerek kalmadan merak ettiklerinize cevap bulmaya başlamış olacaksınız.

İhbar Süresinin Kullanılmasında Zorunluluk Var Mıdır?

İhbar süresi ile ilgili olarak bir başka düşündüren konulardan biri olarak kullanımında herhangi bir zorunluluk olup olmadığı denebilir. Bu nedenle İhbar süresinin kullanılması zorunlu mu? şeklinde bazı sorular sorulup cevap aranmak isteniyor. Kanunlar kapsamında çalışan kişinin ihbar süresi dolmadan fesih yapma hakkı var olduğunu söylemek mümkündür. Süre bitiminde ya da bildirim beklemesine gerek kalmadan çok kolay şekilde fesih işlemini gerçekleştirebilir. Böylelikle işçi tarafından işverene herhangi bir ihbar tazminatı ödenmeyecektir. İhbar süresi hafta sonu sayılır mı? konusuna geldiğimiz zaman hafta sonu da işin içerisine dahil edilir.

İşçinin Kendi İstifa Etmesinde İhbar Süresi Ne OIur?

Çalışan ve işveren haklarına yönelik Kanunlar bulunurken, İşçinin kendi istifa etmesinde ihbar süresi ne olur? öğrenilmek istenen bir konudur. İşçi her ne kadar işyerinden kendi ayrılmış olsa bile hizmet süresine göre belirlenir. Aynı zamanda İhbar süresi hafta sonu sayılır mı? kısmında hafta sonu da hizmet sürecine dahil edilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP