Sigortasız İşçi Çalıştırma Şikayeti Nasıl Yapılır? Sigortasız İşçi İş Kazası Geçirirse İşveren Ne Yapmalı?
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Sigortasız İşçi Çalıştırma Şikayeti Nasıl Yapılır? Sigortasız İşçi İş Kazası Geçirirse İşveren Ne Yapmalı?

Sigortasız İşçi Çalıştırma Şikayeti Nasıl Yapılır? Sigortasız İşçi İş Kazası Geçirirse İşveren Ne Yapmalı?

ABONE OL
28 Aralık 2022 18:40
Sigortasız İşçi Çalıştırma Şikayeti Nasıl Yapılır? Sigortasız İşçi İş Kazası Geçirirse İşveren Ne Yapmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimi yerlerde çalışanlar sigortasız olarak iş hayatını sürdürürken sigortasız işçi iş kazası geçirirse işveren ne yapmalı? sorusu işte tam da bu aşamada son derece önemli konuların başında yer alıyor. Sigortasız bir çalışanın iş kazası yaşaması sonrasında aynı sigortalı olarak mevcut durumun yapılacağı gibi ilk olarak tespit davasının açılması gerekir. Ayrıca çalışanın yaşamış olduğu iş kazası sonrasında işverenin hemen durumu SGK tarafına bildirmeleri oldukça önem arz eden konuların başında yer alır.

Sigortasız İşçi Çalıştırma Şikayeti Nasıl Yapılır?

Ülkemizde her bir kurum ve kuruluş çalışanı sigortalı olarak çalıştırması gerekir. Eğer ki sigortasız olarak bir işçisini çalıştırıyorsa yapmış olduğu bu durum suç teşkil eder. Doğal olarak böyle bir yasal durumu çiğneyen işverenlerin mutlaka şikayet edilmesi gerekir. İşte tam da bu aşamada sigortasız işçi çalıştırma şikayeti nasıl yapılacak olduğu sık sık sorgulanmaya devam edilen konuların arasında yer alır. Sigortasız işçi çalıştıran işvereni şikayet etmeniz için şu adımlar aracılığıyla yetkili kişilere bildirmeniz mümkündür:

*ALO 170 hattı üzerinden sigortasız işçi çalıştırma yapan kişileri şikayet sorunsuz şekilde edebilmeniz mümkündür

*CİMER aracılığı ile sigortasız şekilde çalıştıranları sorunsuz bir şekilde şikayet edebilirsiniz

*İşverenin bulunmuş olduğu İl ve ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat işlemlerini yaparak şikayetlerinizi sorunsuz şekilde yapabilirsiniz

Ayrıca bir başka üzerinde önemle durulan konuların başında sigortasız işçi iş kazası geçirirse işveren ne yapmalı? gelirken tespit davasının bekleme olmadan açılması ve hemen ardından durumun SGK tarafına da bildirilmesi gerekir.

Sigortasız İşçinin İş Kazası Geçirmesi

Sigortasız işçinin iş kazası geçirmesinin hangi sonuçlar doğuracak olduğu da sık sık araştırılır. Çünkü ne yazık ki ülkemizde her ne kadar yasak olsa da sigortasız bir şekilde işçi çalıştıranlar olabilir. Sigortasız işçi kaza geçirmesi söz konusu olduğu zaman akabinde neler olacağı da önemlidir. İşverene brüt asgari ücretin 38 katı kadar ceza almasına zemin hazırlamaya neden olur. Bu nedenle sigortasız işçi iş kazası geçirirse işveren ne yapmalı? konusu son derece önemlidir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP