İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır, Cezası Ne Kadar? İş Kazası Kaç Günde Bildirilmelidir?

İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır, Cezası Ne Kadar? İş Kazası Kaç Günde Bildirilmelidir?

ABONE OL
28 Aralık 2022 18:44
İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır, Cezası Ne Kadar? İş Kazası Kaç Günde Bildirilmelidir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İş kazası yaşanması durumunda iş kazası bildirimi nasıl yapılır? Sorusu da buna bağlı olarak merak edilmektedir. İŞ kazalarının durumlarına bağlı olarak iş kazası bildirimi belirli bir süre içinde mutlaka SGK’ye yapılması gerekmektedir. Buna bağlı olarak iş kazası bildirimi hakkında ki detayları siz değerli okurlarımız için ele alacağız.

İş Kazası Kaç Günde Bildirilmelidir?

İş kazaları yaşanması durumunda iş kazası bildirim süresi içinde yapılması gerekmektedir. Burada yaşanan iş kazasının sonraki ilk 3 iş günü içinde bulunan ilin ilgili kurumuna da bildirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda iş kazası için bildirim süresi hesaplama işlemine de bağlı olarak iş günleri dikkate alınması gerekmektedir.

İş kazası yaşayan kişiler için resmi tatiller ya da hafta sonlarına da denk gelmesi durumunda da sonraki ilk iş günü üzerinden bundan itibaren süre alınarak başlamaktadır. Burada yaşanan iş kazası için bildirim içinde aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden de elektronik ortamdan bildirilmektedir. Diğer bir taraftan ciddi bir iş kazası yaşanmışsa bunu da işveren mutlaka bizzat SGK ye gidip bildirmesi gerekmektedir.

İş Kazası Sosyal Güvenlik Kurumu’na Nasıl Bildirilir?

Öncelikle İş kazasını SGK’ya bildirme yapma için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler aşağıdaki gibi olup iş başvurusu yapmak isteyenler;

İş kazaları ilk olarak elektronik ortam üzerinden internet üzerinden bildirilebilir. Bunun için E-sigorta sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Buna bağlı olarak işverenler bildirimi hızlı bir şekilde yapabilir. Burada kişilerin de sistem üzerinden de giriş yapabilmeleri için aynı zamanda E-sigorta şifresi gerekmektedir.

E sigorta sistemi üzerinden giriş yapma işleminin de ardından pencere üzerinden gerekli talimatları ya da formları da doldurduktan sonra siz de iş kazası bildirimini de daha hızlı ve aktif bir şekilde yapabilirsiniz.

İkinci bildirim yöntemi de direkt olarak SGK’ya gitmeniz gerekmektedir. Buna bağlı olarak da iş kazası ve meslek hastalığı bilgi formu da aynı zamanda da eksiksiz şekilde doldurmak gerekir burada iş kazası bildirimi nasıl yapılır sorusuna bağlı olarak bildirim yapabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP