DOLAR

32,2821

0%
EURO

35,1035

-0.04%
ALTIN(gr)

2.468,33

0,10%
BİST 100

%
Garanti Bankası Zorunlu Bireysel Emeklilik İptali ve Cayma – Mobil Bankacılıktan Bireysel Emeklilik Emeklilik İptal Etme
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Garanti Bankası Zorunlu Bireysel Emeklilik İptali ve Cayma – Mobil Bankacılıktan Bireysel Emeklilik Emeklilik İptal Etme

Garanti Bankası Zorunlu Bireysel Emeklilik İptali ve Cayma – Mobil Bankacılıktan Bireysel Emeklilik Emeklilik İptal Etme

ABONE OL
1 Ocak 2023 20:21
Garanti Bankası Zorunlu Bireysel Emeklilik İptali ve Cayma – Mobil Bankacılıktan Bireysel Emeklilik Emeklilik İptal Etme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayat standartlarınızı arttırmak için yapmış olduğunuz emeklilikten vazgeçme ve iptal etme gibi istekleriniz varsa Garanti bankası zorunlu bireysel emeklilik yazımızı okuyarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemini iptal etmek istediğinizde geri ödeme eksiksiz yapılır. Ancak bunun için şartlara uymanız gerekmektedir. Bu yöntem sayesinde ilerleyen yıllarda kendinize ek gelir oluşturmanız amaçlanır ve kendini refah düzeyinizi arttırırsınız. Ancak bazı durumlar ve farklı nedenlerle insanlar bu anlaşmayı iptal etmek ister.

Zorunlu Bireysel Emeklilik Hangi Yöntemlerle İptal Edilebilir?

Şubeden iptal işlemini gerçekleştirebilir ya da müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Mobil bankacılık üzerinden de iptal sistemini uygulayabilirsiniz.

· Şubeye Giderek İptal Etme

Kendinize en yakın şubeye giderek banka çalışanından iptal talebi isteyebilirsiniz. Bu iptal talebinden sonra size bir form verilecek ve formu doldurmanız istenecek formu doldurduktan sonra telefonunuzdan Garanti BES iptal sms kodu gelecek. Gelen mesaja evet yanıtını verdiğinizde iptal sürecini başlatırsınız. 10 gün içerisinde işleminiz gerçekleştirilir. İptal ettikten sonra para iadeniz size yansır.

· Müşteri Hizmetleri ve Sesli Komut İle İptal Etme

Bireysel emeklilik iptali için müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz. Müşteri hizmetleri sizi sesli komuta yönlendirir. Direkt sesli komut üzerinden işinizi yapma imkânı sunar. Eğer bu yöntemi istemezseniz garanti emeklilik müşteri hizmetlerine de bağlanabilirsiniz.
Sesli komut ile iptal için çalışma saatleri içerişinizde 444 0 336 numarasını arayarak sesli komutta söyleyeceğiniz BES iptali isteğinizi aktive eder. Banka tarafından verilen Garanti BES iptal numarası ile de iptal edebilirsiniz.

· Mobil Bankacılıktan Emeklilik İptal Etme

Mobil bankacılık indirerek ana sayfada sağ üst köşeye gelin menüyü seçerek BES seçeneklerine tıklayın. BES ayarlarına tıklayarak sözleşmeden ayrılma kısmını onaylayın.

Cayma Koşulları Nelerdir?

Garanti bireysel emekliliğe başvurduğunuz tarihten itibaren 2 ay içerisinde sizden herhangi bir kesinti yapılmaz ve iptal hakkınız sürer. 2 ayı doldurduktan sonra eğer aktif çalışan olarak görünüyorsanız kesinti yapılmaya başlanır. Bu nedenle 2 aydan sonra biriken paranızın tümünü alamazsınız. 2ay önce yapılan Garanti bankası zorunlu bireysel emeklilik iptalinde ise paranız tamamıyla size iade edilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP