DOLAR

32,2021

-0.01%
EURO

35,0041

-0.03%
ALTIN(gr)

2.502,80

0,10%
BİST 100

%
Enpara Gece Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? Geç EFT Nedir?

Enpara Gece Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? Geç EFT Nedir?

ABONE OL
4 Ocak 2023 18:06
Enpara Gece Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? Geç EFT Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların kendilerine göre belirlemekte olduğu EFT saatleri bulunduğundan Enpara gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer? Bu konuda bankanın EFT saati ve günü bulunur. Eğer ki EFT işlemi gece yapılmışsa ertesi günü mesai başlangıç saatinde EFT hesaba aktarılır. Bankanın EFT saati ve günü dışında işlem yapıldığı zaman ilk EFT saati içinde karşı hesaba EFT işlemi gerekleşmektedir.

Pek çok banka kendi belirlediği takdirde EFT işlemi yapılması noktasında ücret talep eder. Bu nedenle de her bankanın EFT ücretleri farklılık gösterir. EFT işleminin yapılmakta olduğu saatlerde ücrete etki etmektedir.

EFT Ücreti Nasıl Belirlenir?

Hesaplar arasında yapılmakta olan para transferlerinden EFT ücreti nasıl belirlenir? Bu noktada kişilerin göndermekte istedikleri tutar, gönderilme saati ve günü gibi durumlar EFT ücreti hakkında belirleyici olur. Bu nedenle en az şekilde cüzi miktar olarak EFT ücreti tahsil edilmesini isteyen kişiler bu mesai saatlerine dikkat etmelidir. Bu aşamada EFT gönderilme şekli yani yöntemi de ücret konusunu etkileyebilir.

EFT nasıl yapılır? Konusunda ATM, banka şubeleri, mobil ve internet bankacılık gibi yöntemler bulunur. Kişilerin en kolay şekilde hangi yöntemi yapma durumları varsa onu tercih ederler. Ancak belirtmek gerekir ki en uygun ve en hızlı olan yöntem internet bankacılığıdır. İnternet bankacılığı hem daha pratik hem de EFT ücreti tahsil edilme noktasında daha az masrafsız olur.

Geç EFT Nedir?

Bazı bankaların EFT saatlerinin sonuna doğru geç EFT saatleri içinde gerçekleşmekte olan EFT işlemlerinden komisyon alınır. Geç EFT nedir? Mesai saatleri dışında yapılmakta olan para transferi işlemidir. Bu nedenle geç EFT ücreti kişinin hesabından otomatik şekilde düşer.

Enpara ile günü her saatinde havale işlemleri gerçekleştirilir. Üstelik müşterilerden hiçbir zaman EFT ücreti talep edilmemektedir. Bu durumda .9.00 – 17.15 saatleri arasında istenilen şekilde para transferleri gerçekleştirilir. Enpara gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer? konusunda mesai başlangıcının beklenmesi en doğrusudur. Dolayısıyla gece yapılan bir EFT işleminde ertesi günün beklenmesi gerekir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP