İcralık Borçlara Devlet Desteği Nedir? İcralık Borç Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

İcralık Borçlara Devlet Desteği Nedir? İcralık Borç Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
7 Ocak 2023 19:08
İcralık Borçlara Devlet Desteği Nedir? İcralık Borç Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçinme problemi yaşayan kişilerin icra ve haciz sorununu çözmek için devlet destek vermeye başladı. Devlet desteği sayesinde borçlarınızı sizde ödeyebilirsiniz.
İcralık borçlara devlet desteği nedir? İcralık borçlara devlet desteği geliyor. Destekle beraber icralık borçlar tasfiye edilecek. Mahkemelerin yükünü hafifletmek için sunulan icralık borçlara devlet desteği geliyor. Temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstleniyor.

Devlet Desteği Hakkında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanında icralık borçlara devlet desteği hakkında açıklamalar yaptı. Devlet destek paketi milyonlarca dosyayı içerisinde barındıracak. İcralık borçlara devlet desteği düzenlemesi ile 2.000 TL’ye kadar borcu bulunan kişiler icradan kurtulacak. Alacaklı olan firmalar, icraya verdikleri kişileri gider olarak gösterecek. Bu gider vergiden düşecek. Düzenleme kapsamında en çok başvurulan icra dosyalarının temel faturalar olacağı düşünülüyor.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

2023 yılından itibaren bu dosyalar devlet tarafından ödenecek. Destek paketi 1 Ekim 2022 tarihinde gündeme alındı. İcralık borçlara devlet desteğinden birçok kişinin yararlanması bekleniyor. İcralık borçlarına devlet desteği almak isteyenler e devlet ya da kurumlar üzerinden başvurularını yapabilecek. Bu uygulamadan milyonlarca vatandaşın yararlanacağı düşünülüyor. Elektrik, su ve doğalgaz gibi temel fatura ödemelerini devlet üstlenecek. Böylece vatandaşın ve mahkemenin üzerindeki yükte kalkmış olacak. Bu hizmet kapsamında yüksek bir meblağın heba edileceği düşünülüyor. 2.000 TL altında borcunuz bulunuyorsa sizde başvuru yapabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Yorumcu

    Yine bir sürü şey anlatıyormuş gibi görünüp hiçbir şey anlatmamışsınız başvuru e-devlet üzerinden yapılıyor diyorsunuz ama böyle bir başvuru yok e-devlet’te. Bir tane haber sitesi de delikanlı gibi bir haber yapsın şu bileğimi keseceğim


HIZLI YORUM YAP