DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
O bankalardan kredi çeken milyonlara müjde az evvel verildi! O paralarınız iade ediliyor!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • O bankalardan kredi çeken milyonlara müjde az evvel verildi! O paralarınız iade ediliyor!

O bankalardan kredi çeken milyonlara müjde az evvel verildi! O paralarınız iade ediliyor!

ABONE OL
9 Ocak 2023 14:44
O bankalardan kredi çeken milyonlara müjde az evvel verildi! O paralarınız iade ediliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

O paralarınız iade ediliyor! O bankalardan kredi çeken milyonlara müjde az evvel verildi! Bankacılık işlemlerinde kişilere çeşitli masraf ödemeleri çıkarılmaktadır. Özellikle kredi çekenler için dosya masrafı olarak belli bir ödem çıkarılmaktadır. Bu ödemeler müşteriden alınmaktadır. Bu haber kredi çeken ve bankaya borcu olan milyonları ilgilendirmektedir.

Bankadan kredi alan ve bu kredisini erkenden ödeyip bitiren kişilere cayma hakkı hükümleri uygulanarak ücret ve masraflar iade edilecek. Bunun yanında banka tarafından yan ürün, hizmetler kredi kullanım şartı olarak sunulamayacak.

Tüketici kredisi kullanan kişilere elini rahatlatacak çok sayıda kolaylık ve haklar getirildi. Bu kolaylıklar kapsamında kişinin tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödemesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanabilecek.

Şikayet İçin Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Yapılabilir

Alıcı ile satıcı arasında yaşanan anlaşmazlıklarda kişilerin tüketici hakem heyetine başvuruda bulunması söz konusu olabilmektedir. Değeri 30 bin liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurusu zorunlu olacak. Bu anlaşmazlıkların yaşandığı yerde Tüketici hakem heyeti yok ise bu durumda başvurular kaymakamlığa yapılabilecek kaymakamlığa gelecek olan başvurular bakanlık tarafından belirlenen yetkili tüketici hakem heyetine gönderilerek burada sorunun çözüme kavuşturulması istenecektir. Böylece tüketici hakların korunması amaçlanmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP