Elinizde yoksa hemen alın, almayan bin pişman! Piyasayı hallaç pamuğu gibi sarstı! Bu sene altını sollayacak!
  • Finans 365
  • Altın
  • Elinizde yoksa hemen alın, almayan bin pişman! Piyasayı hallaç pamuğu gibi sarstı! Bu sene altını sollayacak!

Elinizde yoksa hemen alın, almayan bin pişman! Piyasayı hallaç pamuğu gibi sarstı! Bu sene altını sollayacak!

ABONE OL
12 Ocak 2023 10:03
Elinizde yoksa hemen alın, almayan bin pişman! Piyasayı hallaç pamuğu gibi sarstı! Bu sene altını sollayacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Piyasayı hallaç pamuğu gibi sarstı! Bu sene altını sollayacak! Elinizde yoksa hemen alın, almayan bin pişman! Analistler, yılın son günlerinde 2023’te altın ve gümüş değerini inceliyorlar. Onlara göre bu sene gümüş altını geçecek duruma gelecek. Daha önce altın fiyatının hızla yükseleceğini tahmin edip bunu bilmişlerdi ve nitekim altın 1100 TL ile yeni bir rekor kırdı. Gümüşün ise 2023’te piyasalara yön vermesi bekleniyor. Analistler arasında altının ve gümüşün 2022’de başarılı bir yıl geçireceğine dair fikir birliği dikkat çekti. Tahminler, gümüşün 2023’te altından bile daha iyi olacağını öngörüyor.

Analistler, önümüzdeki yıl hem gümüş ve altın fiyatları değer kazanacak derken, değerli metal kar tahminlerinin öne çıktığını da iddia ediyorlar. Son iki yılda oynaklığı ve talep eksikliği nedeniyle birçok analist, gümüşün 2023’te sarı metalden daha fazla toparlanacağına inanıyor. Gelin gümüş ve altın 2023 gündemini inceleyelim.

2023’te Gümüş ve Altının Durumu

Elverişli makroekonomik zemin, güçlü fiziksel tüketim ve teknik beklentiler açısından çalkantılı bir yılın ardından, beyaz metal 2023’te altını geçebilir. Spot gümüş yılbaşından bu yana %3 artışla ons başına 23,80$’a yükselirken, spot altın 1.815 dolar civarında bir aralıkta işlem görüyor.

Dolar/TL tarafındaki yukarı yönlü hareketler ons altındaki yükselişe ek olarak gram altını 1091 seviyelerine çekti. Bu konum çok önemli bir direniş alanı olarak tasvir edilmiştir. 1090’ın üzerindeki kapanışların sarı metali 1100’ün üzerine çıkarabileceği söyleniyor.
Siz de gümüş ve altın 2023 fiyatları incelemesini önceden yaparak doğru bir yatırım yapabilirsiniz.

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com sorumluluk kabul etmez

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP