VE NETLEŞTİ! Çifte aylıkla maaşlar ikiye katlanabilir! Emekli olan EYT’lilere SGK’dan toplu para ödemesi bombası!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • VE NETLEŞTİ! Çifte aylıkla maaşlar ikiye katlanabilir! Emekli olan EYT’lilere SGK’dan toplu para ödemesi bombası!

VE NETLEŞTİ! Çifte aylıkla maaşlar ikiye katlanabilir! Emekli olan EYT’lilere SGK’dan toplu para ödemesi bombası!

ABONE OL
13 Ocak 2023 15:14
VE NETLEŞTİ! Çifte aylıkla maaşlar ikiye katlanabilir! Emekli olan EYT’lilere SGK’dan toplu para ödemesi bombası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olan EYT’lilere SGK’dan toplu para ödemesi bombası! Çifte aylıkla maaşlar ikiye katlanabilir! EYT haklarını almaya hak kazananlar emeklilik için zorlanamaz. Bu durum işçiler için söz konusu olmaktadır. Memurlar emekli olduktan sonra başka bir işte sigortalı olarak çalışmaya başlarlarsa bu durumda memurların emekli maaşları kesilmektedir. Bu durumda memurlar emekli olduktan sonra sigortalı bir işte çalışmaya başlayamazlar. Bu durumda memur emeklilerinin çifte maaş hakkının da olmaması durumu söz konusu olmaktadır. Ancak özel sigorta yaptırarak emeklilik maaşına katkıda bulunabilmektedir. Bu durumların bilinmesi ve çalışma konusunda öyle karar verilmesi istenmektedir.

EYT ile ilgili birçok merak edilen konu bulunuyor. Bu konular arasında çift maaş alabilme imkanı ve toplu ödeme konusu merak edilen ilk konular arasında yer alıyor. Bu konuda yapılan ilk açıklama EYT’lileri memnun eden bir açıklama oldu.

Bu açıklama öncelikle yaş konusunun ortadan kalkması meselesi oldu. Bir diğer mutlu eden açıklama da EYT’lilere toplu ödeme yapılacağı konusundaki açıklamalar oldu. Uzun süredir bu konuda düzenleme bekleyen EYT’lilerin sorunları yavaş yavaş çözülmeye başladı. Bu sorunların çözülmesi ile ülkemizde çok büyük bir kesim rahat bir nefes almış olacak.

EYT’lilerin SGK’dan toplu ödeme alabileceklerini dile getiren Faruk Erdem, “Ocak ayından itibaren EYT’liler emeklilik dilekçelerini vermeye başlayacaklar. E-devlet üzerinden müracaat alınacak. Fakat her iki seçenekte de bir anda milyonlarca vatandaşın emekli olmak istemesi bir iş yükü getirecektir. Emekli maaşına bağlanmalarda belki gecikme yaşanabilir. Lakin hiç telaş etmeye lüzum yok. Emeklilik müracaatını ne vakit yaparsanız bir ileri ayın başından itibaren emekli maaşınız hesaplanır. Gecikme olmaz ama oldu diyelim SGK içinde biriken bütün parayı toplu olarak öder, kimsenin bir hak kaybı olmaz.” dedi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP