Dolar 16 gün sonra tamı tamına bu kadar olacak! Bu dönemde dolar alınır mı? Dolar dibe vuracak!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar 16 gün sonra tamı tamına bu kadar olacak! Bu dönemde dolar alınır mı? Dolar dibe vuracak!

Dolar 16 gün sonra tamı tamına bu kadar olacak! Bu dönemde dolar alınır mı? Dolar dibe vuracak!

ABONE OL
15 Ocak 2023 15:32
Dolar 16 gün sonra tamı tamına bu kadar olacak! Bu dönemde dolar alınır mı? Dolar dibe vuracak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar dibe vuracak! Dolar 16 gün sonra tamı tamına bu kadar olacak! Bu dönemde dolar alınır mı? İslam Memiş gibi ünlü yatırım uzmanları, vatandaşların kafasını karıştıran dolar kuru ile ilgili merak edilenleri cevapladı. Uzmanların vatandaşların doların 10 TL olacağına yönelik söylemlerinin gerçekçi söylemler olmadığı ve beklenen düşüş için Şubat ayına dikkat çektiği gözlemleniyor.

Dolar dibe vuracak!

Şubat’ta yapılacak olan enflasyon açıklaması ile TÜFE’nin %27 ile %30 arasında bir artış yaşayacağı düşünülüyor. Bu durumda döviz kurunda düşmeye neden olurken, yatırımcılar dövizlerini bozdurmak isteyecektir.

Yatırım uzmanlarının 2023 dolar tahmini değerlendirildiğinde Amerika’daki resesyona bağlı olarak döviz kurunda düşme yaşanacağı düşünülüyor. Gelişmekte olan ülkelerin ise bu durumdan etkileneceği açık olarak görünüyor. Yatırım yapmak ve dolarlarını bozdurup bozdurmama konusunda kararsız kalan yatırımcılar için Şubat ayında doların 16-17 TL bandında bir düşüş yaşayacağı belirtiliyor.

Selçuk Geçer açıkladı

Dolarda baskı olduğunu kaydederek bu baskının daha uzun vakit devam etmemesi gerekliliğini altını çizen Selçuk Geçer; ”Dolar kuru, er ya da geç 2023 yılının ilk aylarında gerçek oranı olan 24 liraya gelecek” diyerek bu ay içerisinde doların 24 lira seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

“Dolar kuru baskılanarak mı 18 lirada tutuluyor hâlâ?” sorusunu yanıtlayan ekonomist Selçuk Geçer “Tabi, baskılanarak 18 lirada tutuluyor ve 24 lira olmuş olsaydı bugün asgari ücret 8,500 lirayı böldüğünüz vakit gene 350 dolar oranınde tutacaktı” dedi.

Geçer, doların baskı altında olmasından 18 lira seviyelerinde prosedür gördüğünü ifade etti. Buna karşın doların 15 gün içerisinde tam 24 lira olacağını açıkladı.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Finans365.com kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP