2023 Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM gıda ve para yardımı başvurusu nasıl yapılır?

2023 Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM gıda ve para yardımı başvurusu nasıl yapılır?

ABONE OL
21 Ocak 2023 09:22
2023 Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM gıda ve para yardımı başvurusu nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi vatandaşları mest edecek, sevindirecek bir haber daha sosyal medyaya düştü. Vakıflar Genel Müdürlüğü yani VGM başvuran vatandaşlar arasında şartları ideal olanlara para ve gıda yardımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yardıma muhtaç olan ve market fiyatlarının yüksek olması nedeniyle temel gıda ihtiyacını karşılayamayan kimseler yapılacak olan yardımla birlikte gereksinimlerini karşılayabilir.

Gönderilecek olan koliler müracaatta tespit edilen hanede ki vatandaş sayısına göre ayarlanacak. Böylece aileler uzun süreli gıda ihtiyacını kolilerin içerisinde bulabilecekler. Hem de koli içeriğinin de varlıklı olacağı ve dağıtımın büyük şehirlerle sınırlı kalmayacağı da gelen bulgular arasında yer alıyor. Bu hususta çok daha çeşitli bulguların sunulması bekleniyor.

Yardım Kolisi İçin Kimler Başvurabilir

Gıda kolisi alabilmek bağlamında başvuran kimselerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılacak. Hane geliri asgari ücretin üzerinde olan ailelere koli verilmeyecek. Yaşlılara, muhtaçlara ve kimsesizlere koli yardımında öncelik verilecek. Kişilerden müracaat formu doldurmalar istenecek. İsteyenler direk VGM genel müdürlüklerine gelip şahsen müracaatlarını yapabilecekler.

Müdürlüklere gelmek istemeyenler ise posta yolu ile müracaatlarını gönderebilecek. Bu bağlamda VGM’nin kendi sitesinde yer alan formu doldurup çıktısını alabilmek postalamak gerekecek. Hane halkından bir bireyin başvurması koli alabilmek için yeterli olacak. Birden çok müracaat yapıldığında ise yalnızca handen bir vatandaşın müracaatı değerlendirilecek. Çıkan neticesi göre ailelere yardım uygulanacağı belirtiliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP