Unutan kafasını duvarlara vurur! SGK’da birikmiş 19.500 TL’niz sizi bekliyor!

Unutan kafasını duvarlara vurur! SGK’da birikmiş 19.500 TL’niz sizi bekliyor!

ABONE OL
21 Ocak 2023 09:23
Unutan kafasını duvarlara vurur! SGK’da birikmiş 19.500 TL’niz sizi bekliyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’da birikmiş 19.500 TL’niz sizi bekliyor! Unutan kafasını duvarlara vurur! SGK’da biriken paralarınız çekilmediği zaman devlete kalmaktadır. Bu anlamda hesabınızı takip etmeniz gerekiyor. Bu kaybın yaşanmaması bağlamında kesinlikle İnternet üzerinden e devletten sistematik olarak takibi şarttır. Siz de kayba uğramamak istiyorsanız haklarınızı bilip, takip ederek saatinde almanız gerekmektedir. Sizin adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını denetim ederek paranızı çekebilirsiniz.

SGK’da Para Birikebilir 

Birçok vatandaş bağlamında birtakım haklar çeşitli olarak bilinmemektedir. Mesela bir yakınınız öldüğü vakit ölüm parası hakkı vardır. Genelde bu bilinir fakat bir ayrıntıyı bilinmemektedir. Birçok vatandaş bu paranın fakat ölümün sonrasında tek evlat bağlamında alınacağı yolunda yanlış bir bilgiye sahiptir.

Mesela ölüm parasını en büyük çocuk çeker ama başka çocukların da hesaplarına tek tek aynı oran yatırılmaktadır. Bu bir bankaya ya da PTT’ye bir ödeme emri şeklinde gelmektedir. Araştırılmadığı takdirde bir vakit sonra geri gitmektedir. Yani size ait hak edilmiş bir para buhar olup yok olmaktadır. O yüzden kesinlikle takip edilmelidir. Ölüm parası gibi ölen babasının maaşlarını alan kız çocukları amacıyla evlenirken çeyiz parası ödemesi de yapılmaktadır. Atlanan bir başka ödeme de yeni doğum yapan çalışanlar amacıyla süt parası ve bakıcı parası gibi ödemeler olmaktadır. Geçici iş görmezlik ödemesi de bunlardan biridir.

Paralar Nasıl Takip Edilmelidir

Öncelikle e devlet sitesine giriş yapmanız gerekir. Bu bağlamda TC numaranız ile PTT’den çok küçük bir ücret ile alacağınız şifre gerekmektedir. E devletinize girdikten sonra arama çubuğuna SGK Şahıs yazınız. Size dört adet kayıt görünecektir. Bu kayıtlardan en aşağıdaki yani “SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama” üstüne tıklayınız. Açılan sayfada ödeme ve yardımlar çıkacaktır. Mutlaka belli Aralıklar ile denetim etmeniz gerekmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP