Son dakika haberi Meclis’ten onay geldi! 2000’den sonra emekli olanlara intibak yasası çıktı! 1.500 TL ek para alınacak!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Son dakika haberi Meclis’ten onay geldi! 2000’den sonra emekli olanlara intibak yasası çıktı! 1.500 TL ek para alınacak!

Son dakika haberi Meclis’ten onay geldi! 2000’den sonra emekli olanlara intibak yasası çıktı! 1.500 TL ek para alınacak!

ABONE OL
26 Ocak 2023 08:44
Son dakika haberi Meclis’ten onay geldi! 2000’den sonra emekli olanlara intibak yasası çıktı! 1.500 TL ek para alınacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

1.500 TL ek para alınacak! Son dakika haberi Meclis’ten onay geldi! 2000’den sonra emekli olanlara intibak yasası çıktı! Son dönemlerde emeklilere yönelik oluşturulan düzenlemeler çok konuşuldu. Kayında uygulanacağı fikir edinilen KPDK toplantısı da bu kapsamda merakla beklenmektedir. Toplantının sonrasında alınan karar tarafında 2000 senesinden sonra emekli olmuş şahıslara intibak zammının verilmesi söz hususu olacak. Kanunun onaylanması halinde emekli maaşlarına 1500 TL oranında bir zam yapılması bekleniyor. Uzmanlar gerçekleştirdikleri değerlendirmelerde bu yasanın sadece SGK emeklileri değil Bağkur emeklilerini de kapsayacağını ifade ediyor. Gerçekleştirilecek zammın enflasyon ile bağlantılı şekilde ayarlanması planlanıyor. Bu da zamların her yıl meydana gelen hale göre değişkenlik gösterebileceği manasına geliyor.

İntibak Yasası Kimleri Kapsıyor?

Yasanın kimleri kapsamına giren önemlidir. Buradaki kıstas bireyin 2000 senesinde ve daha ileri senelerde emekli olmuş olmasındır. Bu vatandaşlar yasadan yararlanabilecek. Emeklilik senesi daha eski olanların zam oranları 1500 TL olacak. Bu konuyla ilgili resmi açıklamaların gelecekte yapılması bekleniyor. Böylece zam oranları da sabit bir şekilde belirlenebilecek. Prim günlerinin zam civarlarına bir etkisinin olmayacağını söylemek mümkündür.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (7)
  • recep ali

    İNTİBAK ; ORDAN GEÇTİ BURDAN GEÇEMEDİ.HAVALAR İSİNİINCA YUMUŞAYIP BELKİ GEÇER.İKRAMİYE 3-5 OLACAKTİ AMA ORUÇ AYIDIR FAZLA YEMEYIN DİYE AYNI KALDI..EMEKLİ VEKİLE BİLE HER YOL AÇIK. GEÇIYOR TRAFİK LAMBASI GİBİ GEÇTI GEÇMEDİ YOK..SEÇİMDE VEKİL OYLAYLA KIL PAYI GEÇTİ GEÇMEDİ GÖRÜLÜR DİLERİZ.ŞAPŞALIZ VESSELAM BUNU HAKKETİĞİMİZİ ALENEN BELLİ EDİYORUZ. ONLARDA OYLE YAPIYOR.. NANKÖRÜZMAAŞLARININ VERGİLERİNİ BİLE BİZ ÖDEDKİ ÖDÜYÖRÜZ.PAYLAŞIM ANCA ŞÜKÜRDEDAHA NE YAPSINLAR BÖLE DEVAM DEDİK 20YIL.. ONLARDA DEVAM EDİYOR.. GEÇTİ GEÇMEDİ VERDİ VERCEKBAŞKA KİMSE VERMEZ. VERMEZ. BAKIŞ BU. BUYUZ. OH OLA DERİN DÜŞÜNCESİZ ZİHİN SAHİBİYİZ. BİZE OYUNCAK EMZİK BİLE ÇOK OH OLSUN ADAM OLANA DEK. PESS. NOKTA.

  • Sami ayaz

    Haber olsun diyemi yazıyorsunuz olmayacak şeyleri

  • HÜSEYİN baş

    İnanmıyorum balon geliyor gelmekte olan

  • Bülent

    Sizden başka meclisten onay çıktı haberi yok okunsun tiklansin diye az daha takla atacaksınız

  • Tatar

    İNTIBAK,İNTİBAK, İNTİBAK

  • Mustafa Yuksel

    1..derece lisans bitirdim sef kadrosuyla 2200 ek gostergeyle 2000 yilinda emekli oldum intibak yasasini beklerken 3600 cikti bundan yararlandirilmadim gerekcesini bilgi edinme yasasi geregince bilgli verilmesini rica ederim

  • Aydin

    Elimize zamlar geçmeden inanmak mukundegildir


HIZLI YORUM YAP