DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlar dikkat! Paranıza el konulabilir! Yapmayanların parası yanacak
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlar dikkat! Paranıza el konulabilir! Yapmayanların parası yanacak

Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlar dikkat! Paranıza el konulabilir! Yapmayanların parası yanacak

ABONE OL
26 Ocak 2023 10:56
Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlar dikkat! Paranıza el konulabilir! Yapmayanların parası yanacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Paranıza el konulabilir! Yapmayanların parası yanacak. Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlar dikkat! Parasını bankada unutan kişilerin paralarını çekmeleri gerekiyor. Bu paralar küsuratlar olarak da kalan paralar olabiliyor. İşte hesaplarda buluna bu paraların çekilmesi isteniyor. Paraların çekilmemesi durumunda bu paraların ne olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte detaylar…

Devlet bankalarında unutulan paraların nereden sorgulanacağı ile ilgili birçok yerden bilgiye ulaşabilirsiniz. Yapılan şahıs ödemelerinde çekilmeyen paraların veya unutulan küsuratların birikmesi ile yüksek meblağlar oluştuğu ifade ediliyor. Bu paraların vatandaşlar tarafından çekilmesi istendi. Çekilmeyen paralara ne olacağı ise vatandaşların merak ettiği hususlar arasında olmaya devam ediyor.

Bankada Unutulan Paralara Ne Olacak?

Bankalarda unutulan paralar pek çok kişi tarafından önemsenmese de aslında son derece yüksek tutarlardadır. Özellikle de küsuratlı kalan paralar önemsenmezken toplamda bu tutarlar büyük rakamlara ulaşabilmektedir. Son 10 sene içerisinde banka hesabında bulunan ve hareket görmeyen paraların TMSF’ye devri yapılmaktadır. TMSF’ye devredilen paraların geri alınması söz konusu değildir. E devlet üzerinden ya da TMSF sitesi üzerinden hesaplarınızdaki paraları kontrol edebilirsiniz.

Ziraat Bankası müşterilerine resmi duyuru yaptı. Banka bağlamında ​​2023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Yatırım Hesapları başlığı ile oluşturulan bildirimde “Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde verileri bulunan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten evvel şubelerimize başvurmaları oldukça önemli. Takasbank ve MKK nezdindeki YTM uhdesinde yatırımcı adına açılacak hesaplara devredilecektir” şeklinde konuşuldu.

Para sorgulama linki: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/duyurular/zaman-asimina-ugrayacak-yatirim-hesaplari-2023

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP