Karar az öncel verildi! Öğrencilere yarın 664 TL ödeme yapılacak!

Karar az öncel verildi! Öğrencilere yarın 664 TL ödeme yapılacak!

ABONE OL
29 Ocak 2023 14:58
Karar az öncel verildi! Öğrencilere yarın 664 TL ödeme yapılacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yarın ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine aylık 664 TL ödeme yapılacak! Karar az öncel verildi! Devlet tarafından verilecek olan bu destek ödemeleri başvuru şartı olmadan T.C. Kimlik numarasına göre öğrencilere verilecektir. İlkokul, ortaokul, lise öğrencisine en az 5.104 TL ödeme yapılacak. 2023 yılında bu miktarın güncelleneceği duyuruldu. Ödemeler öğrenci başına en az 5.104 TL olacak. Yapılan toplantı sonunda Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar başarı desteği sağlanacağını ifade etmişti. Üniversite öğrencilerine verilecek miktar ise asgari ücret kadar olacak.

Bursluluk sınavlarında başarılı olanlara da destek veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl bursluluk sınavı düzenliyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bu sınava giriş yapıyor. Başarılı kabul edilen öğrenciler yıl boyunca burs almaya hak kazanıyor. Bursluluk sınavından, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrenciler faydalanabiliyor.

Bursluluk sınavı kazanarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödeme yapılıyor. Öğrencilere aylık olarak 663,87 TL ödeniyor. Bu miktar her yıl yeniden belirlenmektedir. Bursluluğu bir kez kazanan öğrenciler bu ödemeleri başarılı olmaya devam ettikleri sürece lise bitene kadar alabilmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP