Emekliler bu habere göbek atacak! Maaşlara 1.900 TL zam yolda mı?

Emekliler bu habere göbek atacak! Maaşlara 1.900 TL zam yolda mı?

ABONE OL
1 Şubat 2023 08:08
Emekliler bu habere göbek atacak! Maaşlara 1.900 TL zam yolda mı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaşlara 1.900 TL zam yolda mı? Emekliler bu habere göbek atacak! Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını açıklamıştı. Milyonlarca şahıs asgari ücretle çalışırken Türkiye’nin uzun vakittir gündeminde yer alan asgari ücret hususu netlik kazanmış ve asgari ücret artarak 5 bin 500 TL’den 8 bin 500 TL’ye yükseltilmişti. Emeklilerin yüzü 2023 senesinde gülmeye devam ediyor. Maaşlara oluşturulan zam ile eş güdümlü en düşük emekli maaşının 3.500 TL’den 5.500 TL’ye yükselmesi, senede iki kez verilmesi gereken ikramiye ve banka promosyonlarının dışında maaşlara 1.900 TL’lik zam uygulanacağı gündemde yer alan konular arasında. Emekliler bu sene ek ödemeler ile eş güdümlü binlerce TL’yi cebine koyacağa benziyor. Bununla eş güdümlü, maaşlara 1.900 TL’lik zam yapılması hususu da gündemde yer alıyor. İşte konunun bütün detayları…

Maaşlarda 1.300 Tl’lik Artış Mı Olacak?

2000’den evvel emekli olanların, aynı prim kazancı ve prim gün sayıları ile 2000 ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-Kurlulardan (4B) daha çok maaş alma hususu ile ilgili mühim bir detaydır. Bununla eş güdümlü SGK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlemesini öngören bir çalışma olabileceği gündemde bulunuyor.

Eğer intibak yasası çıkar ise 2000 senesinden sonra emekli olanların maaşları yeniden hesaplanacak ve maaşlarda 1.900 TL’ye varan artışlar da olası olabilir.

Asgari ücretin artmasının sonrasında gündemde hem emekli maaşları hem de emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı yer aldı. Emekli vatandaşlar Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı evveli aldıkları emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını merak eder iken konuyla alakalı incelemeler yapılmaya başlandı. Türkiye’de yaşam sürdüren vatandaşlar 2023 senesinde emekli ikramiyesinin ne kadar olacağı konusu ile alakalı açıklamaları yakından takip ediyor. Peki 2023 emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Hüseyin Taşcıoğlu

    oy kazanacagim diye daha neler vereceksin bakalım. yemezler. bittin artik.

  • Hatice tatli

    24 yıl çalışan memura neden yokEk gösterge suçları ne

  • Emekli

    Ne kadar zormuş intibah verilmesi milletvekili maaşları olsa 1 gecede onaylanır neden. hakkımız olan para verilmiyor acaba

  • Erol Yenigün

    Düz memurlarda 3600 verilmedi yani düz memurlar 65 yaşına kadar KADRO işgal etmeye devam edeceğiz gençlere bir faydası olmadı bu işin işsizliğe devam.


HIZLI YORUM YAP