Lokum gibi ödemeler başladı! İŞKUR 15 yaş üzeri herkese 7.852 TL – 17.014 TL arası harçlık veriyor!

Lokum gibi ödemeler başladı! İŞKUR 15 yaş üzeri herkese 7.852 TL – 17.014 TL arası harçlık veriyor!

ABONE OL
3 Şubat 2023 09:42
Lokum gibi ödemeler başladı! İŞKUR 15 yaş üzeri herkese 7.852 TL – 17.014 TL arası harçlık veriyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR 15 yaş üzeri herkese 7.852 TL – 17.014 TL arası harçlık veriyor! Lokum gibi ödemeler başladı! SGK kapsamında iş müracaatı gerçekleştirdikten sonra prim ödemeleri 30 gün üzerinden yapılmaktadır. Bu 30 gün prim ödemesi yapılanlara detaylı faydalar sağlanmaktadır. Bu faydalar vatandaşın emeklilik hakkı kazanması olarak da ifade edilmektedir. 30 gün derli toplu olarak primi ödenen bireylerin iyi bir emeklilik maaşı alacaklarını söylemek olası olacaktır. Düzenli yatırılan primler maaşın yüksek olmasını sağlayacaktır. Avantajlı emeklilik haklarına sahip olabilirsiniz. İşte detayları!

Bu hususta şunu belirtmek lazım olur ki aniden çok işyerinde çalışan işçilerin 30 günü aşan prim gün sayılarının işçiye o an için bir yararı olmaz fakat yatan primler gelecekte emeklilik aylığına olumlu yansımaktadır. İki işyerinde yatan primler aylık SGK prim matrahı tavanını aşarsa bu primlerin işçiye ait bölümünü yani %14 ‘ünü işçi kurumdan iadesini isteyebilir. İşçinin işten çıkarılması halinde işsizlik maaşı alınabilmesi amacıyla prim ödemelerinin belirlene şartlar ideal olması gerekmektedir.

15 Yaşı Üzeri Herkese İŞKUR Bu Ödemeyi Yapıyor

15 yaşını geçenler de bundan sonra maaş alabiliyor. Bu hususta detaylı açıklamalar gerçekleşiyor işte bu işin detayları! İŞKUR’dan 7.852 TL – 17.014 TL arası harçlık ödemesi gerçekleşiyor. Bu harçlık ödemesine 15 yaş üstü herkes başvurabilir. İŞKUR bağlamında hazırlanan meslek eğitim kurslarına katılanlara günlük 49,08- 106,34 lira arası harçlık veriyor. Bu harçlık değişik miktarlar olarak ödenebiliyor.

Aylık bin 276 ile 2 bin 764 lira ödeme alınabiliyor. Bunun beraberinde İŞKUR bağlamında oluşturulan bu kurslara isteğe bağlı sigortalılar, sosyal yardım, engelli maaşı, dul ve yetim aylığı alanlar da katılabiliyor. Bu eğitim kurslarına katılmada koşul 15 yaşını geçmiş olmak. Bu koşulları yerine getirenler aylık ödemelerini alabilirler.

Gençler Hem Meslek Sahibi Oluyor Hem Para Kazanıyor

İŞKUR’un düzenlediği kurslara katılan gençler, hem meslek sahibi oluyor hem de bu sürede cep harçlığı Alarak parasal olarak sorun yaşamıyor. Bu kurslar gençlerin meslek edinmeleri amacıyla destek olurda parasal olarak da problemini ortadan kaldırıyor.

finans365.com özel haber

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP