Doğal gaz Yardım Desteği Nasıl Alınır? Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Doğal gaz Yardım Desteği Nasıl Alınır? Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

ABONE OL
6 Şubat 2023 19:01
Doğal gaz Yardım Desteği Nasıl Alınır? Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğalgaz desteği yardım başvurusu yaparak sizde faturalarınızı daha düşük fiyatlara ödeyebilirsiniz İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yapılacak olan başvurular başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım başvurularını alıyor. Kış aylarında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan devlet birçok kişiye destek veriyor.

Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğal gaz tüketim desteği programı kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar sistem üzerinden ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından başvurularını tamamlıyor. Talepleriniz kabul edildiği zaman destek paralarını alabilirsiniz.

Destekten Nasıl Yararlanılır?

Destekten hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan haneler yararlanabiliyor. E- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahibi kişiler paraları PTT üzerinden alabiliyor.

Kimler Doğalgaz Desteği Alacak

Doğal gaz tüketim desteği dışında farklı destek programları da bakanlık tarafından veriliyor. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik sunulan ‘Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde başvurular alınmaya başlandı. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan kişiler para desteği alabilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık tarafından hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından yararlanmak için;

· T.C. vatandaşı olmak,

· e-Devlet Kapısı üzerinden başvuruda bulunmak,

· Doğal gaz arzı sağlanan yerde ikamet etmek,

· İkamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunması,

Doğalgaz fatura yardımı ödemelerinden yararlanmak için hak sahibi olmanız gerekir. Destek programında hane sahiplerine 900 TL ile 2500 TL aralığında destek yardımları yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek paketi için e devlete başvuru yapabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP