Kaymakamlık Yardımı Almanın Başvuru Şartları Nelerdir?

Kaymakamlık Yardımı Almanın Başvuru Şartları Nelerdir?

ABONE OL
8 Şubat 2023 08:07
Kaymakamlık Yardımı Almanın Başvuru Şartları Nelerdir?
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaymakamlık aracılığıyla sosyal destek ve sosyal yardım almak amacıyla yaşadığınız ilde ya da ilçede kaymakamlık bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Gerekli belgeleri tamamlayıp başvuruyu tamamladığınız takdirde başvurunuz işleme alınacaktır. Bu belgeler şöyledir:

Kaymakamlık Yardımı Almanın Başvuru Şartları

• T.C kimlik kart fotokopisi ve kendisi

• Hangi yardıma başvurmak istediğiniz hakkında bir dilekçe yazmanız gerekir. Örneğin, “KAYMAKAMLIK NAKİT YARDIMI DİLEKÇESİ” gibi bir talepte bulunabilirsiniz. Bu dilekçeyi kaymakamlık yardımı almak için doğru bir şekilde eksiksiz olarak doldurup teslim etmeniz gerekir.

• Ayrıca, oturduğunuz adresten sorumlu olan muhtar tarafından verilecek olan “Fakirlik Belgesi” gereklidir. Bu belge muhtarın imzasını ve kaşesini içermelidir.

Yukarıda yer alan üç belgeyle beraber adresinize en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurabilirsiniz. Bu başvuru belgelerine ek olarak, başvurmak istediğiniz yardımın türüne göre başka belgeler de gerekebilir. Örneğin, kira yardımı almak istiyorsanız, kira sözleşmesi gibi ek bir belgeye ihtiyacınız olabilir. Başka bir örnek, engellilik yardımı almak istiyorsanız, engelli belgesi ya da raporu gibi ek bir belgeye ihtiyacınız olacaktır. Kaymakamlık avantajlarından faydalanmak için de belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:

• SGK olsun BAĞ-KUR olsun herhangi bir kurumdan emekli olmamanız

• Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamanız

• Gelir testi sorgulamasından başarılı olarak geçmeniz

• Gelirinizin olsa bile asgari ücreti aşmaması

• Üstünüze kayıtlı ev, araba, arsa gibi herhangi bir malın olmaması gerekmektedir.

Yapılacak olan incelemeler sonucu bu şartları sağlamanız durumunda kaymakamlık yardımı alabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP